Lumea in Lumina Reflectata

Zohar, capitolul VaEra (Si Eu am aparut), paragraful 6; … fiecare grad contine GAR si ZAT care este ZA si exista implinire numai in ZA al fiecarui grad, chiar si in ZA de GAR, numit Daat. Totusi, nimeni nu poate dobandi in GAR al niciunui grad, nici chiar in GAR al gradului Assiya.

Percepem totul in Malchut. Malchut este numit imaginea Creatorului. In prezent nu vedem imaginea adevarata a lumii ci doar ceea ce intra prin cele cinci simturi (vaz, auz, gust, miros si pipait) si este prezent in creierul nostru. Primim o impresie de la informatia transmisa de noi prin simturile noastre si simtim realitatea care pare ca exista in fata noastra, inauntru, in spatele creierului.

La fel se intampla si in Malchut. Baal HaSulam explica in Prefata la Cartea Zohar ca impreuna cu Malchut exista primele noua Sfirot; totusi, Malchut nu stie ce sunt aceste noua Sfirot. Dobandeste aceste Sfirot dupa ce le include in ea, simtindu-le ca ceva ce a aparut inaintea ei.

Astfel, Malchut descopera primele noua Sfirot, in masura in care este in stare sa actioneze ca ele, de jos in sus.  Cand Malchut devine precum Keter prin respingerea Luminii Directe inapoi si formarea Luminii Reflectate, din Lumina Reflectata ea descopera faptul ca inaintea ei sunt primele noua Sfirot. Asta este, cel inferior incepe sa actioneze in afara lui si vede ce se intampla in Lumina Reflectata.

Acelasi lucru se intampla cu noi si in aceasta lume. Vedem ceva ce a existat inainte de noi, conform cu egoul nostru, in functie de ce ne este benefic sau nu. Orice nu afecteaza egoul nostru nu poate  aduce beneficii sau suferinte – nu il detectam.

Aceasta porneste de la radacinile spirituale: Malchut simte primele noua Sfirot, numai in masura Luminii Reflectate pe care Lumina Directa o imprima in ea. Aceasta este imaginea care ii apare lui Malcht ca existand inaintea ei. Nimic altceva nu exista in ceea ce o priveste, pentru ca nu simte altceva in afara de asta.

Daca Malchut isi doreste sa se bucure de faza Radacina (0), ea nu va detecta decat faza Radacina. Daca Malchut doreste mai mult sa se bucure, ea va vedea in fata ei o mai mare imagine a realitatii. Totul este determinat de grosimea dorintelor (Aviut) si de Lumina care se reflecta. De aceea nimic din Kabbalah nu vorbeste despre ceva care exista cu adevarat in realitate pentru ca totul depinde de masura realizarii, a dobandirii fiecaruia.

Din Lectia Zohar, de seara  28.04.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: