Lumea Infinitului – Acum si Aici!

Cand citim Cartea Zohar trebuie sa ne amintim ca existam in doua stari simultan:

1.  Starea adevarata, pe care nu o simtim, si
2. Lumea noastra imaginara, unde existam in niste poze imaginare, fara a avea nicio cunostinta de lumea adevarata.

In timp ce citim Cartea Zohar, depunem efort pentru a ridica influenta fortelor din starea perfecta. Aceste forte ne influenteaza in masura in care depunem efort sa devenim similari cu aceasta stare in relatia dintre noi.

De aceea, relatia pe care trebuie sa o cream in grup trebuie sa fie un om cu o singura inima, ca in starea perfecta. Asta este posibil numai prin atragerea acelorlasi forte.

Cand ne intoarcem din starea intetosata la una corectata, nu ne pierdem starea prezenta; contrastul dintre ele ne releveaza noua perfectiunea starii create de Creator de 620 ori mai mare decat unde eram situati acolo, inainte de a cobori in aceasta lume.

Ne intoarcem la aceasta stare a fiintei umane care este egala cu Creatorul. De aceea, trebuie sa simtim Lumea Infinitului din lumea noastra in particular, asa cum este scris: Vom manca ceea ce a fost demult stabilit pentru noi, si Intunericul va straluci ca Lumina.

Trebuie sa atingem corectia completa in aceasta lume pentru a dobandi un asemenea tip de relatie intre noi aici, la fel ca in Lumea Infinitului, care este plina de iubire. De aceea, trebuie sa facem exercitiile Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti, Ca un singur om cu o singura inima, in conexiunea dintre noi. Apoi, Lumina Infinitului, Creatorul, se vor releva in noi aici, asa cum este scris: Dorinta Lui este sa se reveleze in cei inferiori.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Kabbalah,  7.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: