Lumea spirituala e foarte simpla

Toata lumea reprezinta parti din dorinta mea, din mine insumi. Insa eu nu simt ca altii sunt parte din mine si, ca urmare, nu ma intereseaza deloc de ei. Sa arda toata lumea. Mie nu-mi pasa!

Stiinta Kabbalah ne invata sa dezvaluim adevarul – sa vedem ca tot ce este “in afara” noastra suntem noi, este dorinta noastra. Ceea ce percepem ca fiind noi insine, precum si lumea exterioara trebuie sa se uneasca inauntrul nostru, intr-o singura dorinta.

Creatorul a creat numai dorinta, care este locul in care existam. Nu putem sa vedem sau sa simtim nimic dincolo de acea dorinta. Noi Il dezvaluim pe Creator in interiorul dorintei noastre – si de aceea, El este numit “Creatorul” – Bo-Reh, “vino si vezi”. Lumea aceasta este ceea ce simtim acum, iar lumea care va veni este ceea ce vom simti peste o clipa.

Totul are loc in interiorul aceleiasi dorinte, dar noi incepem sa percepem in interiorul ei din ce in ce mai multe lucruri. Experimentam nenumarate impresii, dar de fapt, aceasta realitate exterioara nu exista; sunt doar diversele fenomene care apar in interiorul dorintei noastre. Acest loc in care suntem, aceasta lume si toata aceasta realitate sunt imaginare. Odata ce vom descoperi lumea adevarului, vom exclama, “Ne aflam intr-un vis!”.

Trebuie sa dezvaluim adevarul, pentru a ne trezi la realitatea adevarata, asa cum o persoana se trezeste din inconstienta. Acesta este scopul stiintei Kabbalah – sa ne readuca la constienta. Pana atunci, nu are rost sa vorbesti cu o persoana, pentru ca, daca actualmente ea exista intr-o stare inconstienta, mai intai ea trebuie readusa la viata.

Ca urmare, atunci cand deschidem Cartea Zohar, trebuie sa ne imaginam ca nu exista nimic altceva, decat dorinta noastra. Lumea aceasta, eu insumi si toti cei din jurul meu – nimic din toate astea nu exista. Ele sunt toate iluzia mea.

Exista o singura dorinta de a ma bucura – si tot ce poate sa se intample are loc in interiorul acelei dorinte. Lumea aceasta si lumea care va veni, viata si moartea, nivelul neinsufletit, vegetativ, insufletit si uman al naturii – nu exista alt loc in care ele pot sa fie, decat in dorinta mea interioara de a ma bucura.

Cartea Zohar ne permite sa intram intr-o stare in care sa simtim totul in dorinta noastra. Asta este ceea ce kabalistii numesc Lumea Spirituala.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed