Lumea spirituala este chiar dupa colt

Este esential pentru o persoana care doreste sa dezvaluie spiritualitatea sa incerce sa constientizeze faptul ca totul va fi in ochii vostri ca nou ca si cand de-abia m-am nascut si incep de la zero. Nu stiu in ce lume ma aflu sau cine sunt. In timp ce citesc un articol, nu am idee despre ce e vorba, ca si cand nu stiu nimic despre aceste lucruri. Sterg toate parerile anterioare, ca si cand am aterizat aici de pe alta planeta, fara sa inteleg vreun lucru despre ordinea universului. Vreau sa o percep intr-o forma noua.

De ce? In invataturile lor, Kabalistii doresc sa ne arate ca in lumea noastra exista fenomene spirituale. Totusi, acestea ne sunt ascunse, caci daca nu ar exista nimic spiritual in lumea noastra, spiritualitatea nu ar fi considerata ascunsa. Din acest motiv trebuie sa incercam sa discernem spiritualitatea in realitatea noastra. Dar cum putem face aceasta ? Ce fel de lumina speciala, ce iluminare ma poate ajuta sa vad realitatea spirituala ? Nu stiu ; trebuie sa preiau controlul asupra acestui lucru.

Kabalistii ne spun urmatoarele: Daca vrei sa recunosti spiritualitatea care e ascunsa aici, in lumea aceasta o poti percepe intr-o noua relatie dintre tine si mediu. Aici se afla intrarea in lumea spirituala si tu poti patrunde in ea. Descoperind aceasta intrare, vei incepe sa vezi o lume noua. Intrarea ei este in relatia ta cu mediul, dar este o relatie noua, pe care tu o vei descoperi in mod neasteptat.

Deodata vei intelege ca intrarea intr-o alta lume face parte din lumea care te inconjoara. Nimeni nu o recunoaste. E ca si cand mergi pe strada si chiar dupa colt intri in realitatea spirituala. Aceasta intrare se deschide atunci cand privesti lumea noastra in mod diferit, ca si cand nu ti-ar fi cunoscuta deloc, cu o abordare proaspata percepi intr-o forma noua realitatea lui Eu si mediul.

Din Lectia zilnica de Kabbalah 30.04.10, Rabash, Articolul 17, 1986

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed