Lumea Superioara – Aici si acum!

Intrebare: Daca nu intelegem cu adevarat starea de a fi nevoiti sa ne unim impreun ca un singur om cu o singura inima, atunci, la ce trebuie sa ne indreptam atentia sau sa ne imaginam in timp ce citim Cartea Zohar?

Raspuns: Nu este nimic mai mult decat asta. Traim intr-o lume care contine componentele exacte care ne permit noua sa venim impreuna fizic sau virtual pentru a ne alatura aspiratiile pentru descoperirea Creatorului in timp ce citim cartea Zohar.

Lumea noastra este identica cu lumea spirituala in fiecare detaliu, singura diferenta fiind faptul ca lumea spirituala este o lume a fortelor, in timp ce lumea noastra este o lume a obiectelor materiale care sunt rezultatul fortelor spirituale. Fiecare nivel este o imprimare a Nivelului Superior si, in aceasta maniera ele coboara de Sus in jos, din Lumea Infinitului, in lumea noastra, de-a lungul a 125 de nivele. Singura diferenta intre nivele este materia lor, care devine din ce in ce mai putin spirituala in timpul cobararii. Totusi, fiecare nivel consta din aceleasi detalii.

Ascensiune inseamna relevarea unei conexiuni mai mari intre componentele lumii. Tot ce se intampla in lumea noastra astazi ne impinge catre asta. Ce ne lipseste? O conexiune intre oameni. In aceasta conexiune vei descoperi nivelul spiritual numit Ruach si cand castigi o conexiune mai mare vei descoperi nivelul Neshama.

Chiar acum, conexiunea intre noi este egoista. Trebuie sa pornesti transformand-o intr-o conexiune spirituala, reala. Oricine doreste sa reveleze Lumea Superioara in aceasta viata, trebuie sa inteleaga in primul rand, ca aceasta revelatie are loc conform legilor naturii.

De aceea, Cabala sfatuieste oamenii sa nu inventeze propria metoda, ci sa se indrepte catre sfaturile Cabalistilor.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 27.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: