Lumina care arde prin inimi

Intrebare: Ai spus ca pentru a intelege Zohar-ul trebuie sa facem o deschidere in inima. Cine face aceasta deschidere?

Raspuns: Lumina! Eu insumi sunt incapabil sa fac asta. Numai Lumina poate. Ca printr-o lupa care mareste, razele Luminii sunt concetrate si devin atat de puternice incat ard prin dorinta ta de a simti placere, de aceea creeaza o deschidere.

Intrebare: De ce nu putem face noi aceasta deschidere?

Raspuns: Nu este treaba noastra sa facem aceasta deschidere. Cand doua inimi se unesc prin dorintele lor, aceasta se numeste deschidere in zidurile inimilor lor. Un zid in inima inseamna o inima intreaga, dar noi avem nevoie de inimi sparte. Daca inimile nostre, a ta si a mea, au brese, si noi conectam aceste brese, munca este facuta. Eu vreau ce vrei tu si tu doresti ce doresc eu. Suntem legati deja. Daca doi sunt uniti si conectati in calitatea daruirii, acolo are loc revelatia.

Cat de puternica va fi aceasta reveletie va fi bazat pe tot ceea ce ai tu si cu mine in inimile noastre, in afara de spargere si aceste brese conectate impreuna. Sunt mii de obstacole in inima ta, tot felul de ganduri si griji; Le am si eu, de asemenea.

In masura in care suntem capabili sa depasim aceste obstacole si sa stam conectati, sa ne ingropam in ele si sa ne tinem impreuna deasupra lor pentru a ramane in senzatia comuna a calitatii de daruire (deoarece numai prin parteneriat putem sta in ea), in aceasta masura suntem capabili sa obtinem proprietatea Creatorului in conexiunea dintre noi. De aceea, incercam si discernem gustul daruirii.

Continuarea intrebarii: Cum conectam bresele din inimile noastre?

Raspuns: Asta o face Lumina. Munca noastra este numai sa ne dorim sa se intample. Nu este necesara nicio alta actiune! In timp ce citim Cartea Zohar doresti ca aceste cuvinte ale ei sa sape si sa deschida o fereastra in tine.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 11.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: