Lumina este revelata dintr-un punct negru

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), paragraful 158-159. Nefesh este o trezire usoara care se lipeste de corp (Guf), ca lumina lumanarii, a carei lumina de jos este neagra, agatata de fitil, …devine un tron pentru lumina alba de deasupra, pentru ca pluteste deasupra luminii negre. Si acea lumina alba corespunde luminii Ruah.

Lumina alba devine un tron pentru lumina ascunsa si nu se vede sau nu se stie ca ea pluteste deasupra luminii albe. Aceasta corespunde luminii Neshama si atunci este o lumina completa. Astfel, sunt trei lumini una peste alta intr-o lumanare: 1) Lumina neagra care adera la fitil, mai jos de celelalte; 2) lumina alba de deasupra luminii negre si 3) lumina necunoscuta, ascunsa, deasupra luminii albe.

In mod similar, un om care este complet in tot, are trei linii una deasupra celeilalte, NRN, ca si lumanarea.

Zohar-ul ne invata cum sa dezvoltam si sa intensificam conexiunea dintre noi dupa ce dobandim primul contact spiritual. Daca aderam la punctul de uniune, acesta trezeste noi proprietati si senzatii in noi, prin completarea si revelarea si mai mult a lor. Cand se intampla asta, inseamna ca urcam trepte spirituale. Nimic altceva nu se schimba. Pur si simplu mergem mai adanc in conexiunea dintre noi si incepem sa simtim ca toate organele si elementele sistemlui sunt unite, ca toate sufletele sunt adunate intr-unul singur.

Totul este tintit catre un singur scop, care este daruirea catre Forta Superioara. In aceasta aspiratie noi simtim ca primim de la El. Aceasta incepe cu senzatia conexiunii dintre suflete si este numita Malchut a Lumii Atzilut, care este un singur punct. Mai tarziu, acest punct este dezvaluit prin daruirea catre Forta Superioara (catre Creator, Zeir Anpin. Totusi, fara daruire el ramane doar un punct.

Trebuie sa obtinem acest prim contact, conectandu-ne intr-un singur punct negru (Malchut) si sa incepem de acolo sa daruim Creatorului. Apoi Malchut primeste proprietatea daruirii de la Creator si noua Sfirot sunt dezvaluite in ea. Creatorul (realitatea spirituala) poate fi simtit numai in masura in care noi daruim Lui.

Revelarea Malchut (sistemul sufletelor noastre) catre Zeir Anpin (Creatorul) este tot ceea ce ne spune Zohar-ul. Zohar-ul ne invata cum sa dezvoltam conexiuni prin adaugarea de noi forte emergente catre primul punct spiritual numit Abraham. In acest mod descopera o pesoana organele spirituale si releva fortele Lumii Superioare in sine insusi. In loc de o naratiune seaca, Zohar-ul devine o intreaga lume si puterea sa este de neegalat de catre realitatea noastra limitata.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 27.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: