Lumina in pragul revelatiei

Lag B’Omer (a 33-a zi a Omer) este o zi speciala, cand Lumina intra in Malchut din Sfirot Superioare. Lumina vine catre noi din Infinit, trecand prin Lumea Adam Kadmon, apoi Lumea Atzilut, apoi prin Partzufim Atik, Arich Anpin, Aba ve Ima si Zeir Anpin, pana cand ajunge la suflete.

Zeir Anpin contine sapte Sfirot, fiecare din ele continand sapte Sfirot. Impreuna, 7X7=49. Malchut este a 50-a Sefira. Asa numaram zilele Omer, intrarea Luminii in Zeir Anpin si in a 50-a zi in Malchut. Numai atunci sufletele noastre, care sunt incluse in Malchut, incep sa primeasca Lumina.

Unirea (Zivug) Zeir Anpin cu Malchut are loc in cea de a 50-a zi, dar Lumina intra in Zeir Anpin complet in cea de a 33-a zi, cand intra Sfira Hod de Hod. Astfel, sunt Hesed, Gvura, Tiferet si Netzah, cu cate sapte Sfirot inauntru fiecare. Aceasta adauga pana la 28 si dupa aceea mai sunt inca 5 Sfirot in Hod (Hesed, Gvura, Tiferet, Netzah si Hod) care fac 33 (Lamed Gimel – Lag).

In acea zi celebram intrarea Luminii in Malchut a Zeir Anpin, adica Lumina de Sus intra in sistem, care, deja se refera la suflete. Daca ajunge in acest loc, atunci nu mai este nicio indoiala ca vom primii aceasta Lumina. Incepem sa o simtim si sa ne pregatim pentru revelatia ei.

Din cea de a 33-a zi pana in cea de a 50-a zi este deja pregatire. Lumina continua sa coboare in jos si sa se adapteze pentru a intra in suflete. O persoana care este deja in spiritualitate simte aceasta pregatire care are loc inaintea receptionarii aceste Lumini de Sus, numita Zohar.

De aceea sarbatorim aceasta zi. Rabi Shimon a parasit aceasta lume pentru ca si-a completat misiunea. Nu mai avea nimic de implinit in aceasta lume pentru ca trecuse Lumina de Sus prin toate Sfiroturile pana la Malchut de Zeir Anpin. Cu acestea, el si-a completat munca sa.

Impreuna cu studentii sai, el a condus intreaga Lumina a Infinitului prin el insusi, ca printr-un filtru special, pregatind-o sa fie primita de sufletele noastre. Aceasta este principala munca pe care au infaptuit-o.

Acum, cand ne uitam in aceasta Carte, chiar fara a intelege cuvintele, cu dorinta noastra ne unim cu sistemul pe care ei l-au pregatit pentru noi si prin el primim Lumina.

Din discurs in onoarea LaG B’Omer  1.04.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: