Lumina pentru „intelepciunea inimii”

Singurul lucru pe care il putem lua din studiul nostru, este de a-l transforma intr-o « calitate miraculoasa » (Segula), ca sa atragem Lumina care Reformeaza la noi. De aceea alegem sa studiem cartile recomandate de catre Cabalisti, oameni care deja si-au realizat corectia, au atins revelatia Creatorului, adeziunea cu El, atingerea superioara si s-au intors la radacina sufletului lor.

Ca sa spunem asa, ei au avut grija de sarcinile lor, care sunt obligatorii fiecarei persoane in aceasta lume si au ajuns la starea lor finala corectata, Gmar Tikkun, lumea Infinitului, unitatea cu Creatorul. De aceea ascultam instructiunile lor si ceea ce ne sfatuiesc este sa studiem doar carti Cabaliste pentru ca ele contin Lumina care Reformeaza.

Lumina continuta de alte carti care de asemenea vorbesc despre lumea spirituala (Torah, Mishnah si Talmud) nu sunt suficient de puternice ca sa trimita sufletul la sursa. Asta nu inseamna ca nu contin spiritualitate ! Toate au fost scrise de mari Cabalisti care au ajuns la atingerea spirituala, dar aceste carti nu intentioneaza sa ne dea forta corectiei. De aceea le folosim ca mici ajutoare, in timp ce intregul studiu se bazeaza pe Cartea Zohar impreuna cu comentariile lui BaalHaSulam, la fel ca si Talmud Eser Sefirot.

Acestea sunt cartile care ne aduc Lumina care este cea mai potrivita pentru sufletele generatiei noastre si au forta de a ne corecta. O persoana care studiaza aceste carti este numit intelept sau student al unui intelept (Talmid Hacham) pentru ca invata de la Creator (inteleptul) despre calitatea daruirii. Acea persoana are « inima inteleapta » pentru ca doreste sa isi corecteze inima, dorinta sa de a se bucura pentru a se transforma intr-un vas pentru Lumina Hochma.

In acest fel privim studiul, grupul, profesorul, diseminarea si intreaga noastra viata, astfel incat totul se va transforma intr-un mijloc de a obtine “miraculoasa forta” (Segula), Lumina care Reformeaza. Acesta este singurul lucru la care trebuie sa ne gandim de dimineata pana seara si de seara pana dimineata ! De fapt, intregul succes al persoanei depinde de aceasta Lumina.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 2/23/11, “Introducere la Panim Meirot uMasbirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed