Lumina Superioara ne tine ca un magnet

Zohar, capitolul Haiei Sarah-Viata lui Sarah, paragraful 220: Am spus ca voi sunteti toti ingeri si fii ai Domnului, dar numai dupa primirea Torei. Si pentru ca v-ati facut singuri rau, adica ati pacatuit, veti muri cu adevarat, la fel ca oamenii. De aici inainte, acel sarpe malefic care a intunecat lumea nu mai poate sa guverneze pe nimeni, care s-a angajat pe drumul Torei.

Pentru ca studiem Kabbalah, Lumina Superioara ne tine sus ca un magnet, iar sarpele, dorinta egoista care ia nastere in noi, ramane jos si nu poate sa ne controleze. Omul se ridica deasupra vietii animate si nici macar nu o mai simte. Ne trebuie doar dorinta ca Lumina sa ne schimbe in timp ce citim Zohar-ul.

Kabbalah este Intelepciunea care explica tot ce ce intampla in lumea noastra si tot drumul nostru, dar daca vrem sa ne ridicam deasupra, avem nevoie de o forta care sa ne ridice la un nivel mai inalt. Mintea si sentimentele noastre nu ne vor ajuta; trebuie sa dobandim o noua dezvoltare de la nu nivel mai inalt. Suntem incapabili sa intelegem cum este sa traiesti in spiritualitate, la fel cum o roca nu poate sa gandeasca ca o planta sau un caine sau cum o pisica este incapabila sa inteleaga cum este a fi om. De aceea avem nevoie ca Forta Superioara sa faca aceste schimbari in noi. Si vom obtine acest lucru din Zohar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: