Lumina vindecatoare a Zohar-ului

Intrebare: Din ce parte a Lumii Spirituale coboara Lumina Zohar-ului la noi?

Raspuns: Vine din Rosh de Arich Anpin sub forma de Lumina Inconjuratoare, pentru ca Lumina Zohar-ului este Lumina Infinitului, stralucirea superioara. Lumina nu vine spre noi, mai degraba ne lumineaza din afara si ne aduce inapoi la Sursa. Ea straluceste asupra noastra trecand prin toate lumile, si ilumineaza dorintele noastre care sunt opuse ei.

Acesta nu este sistemul direct de conectare, bazat pe ecrane si Lumina Interioara primita, prin care Lumina este revelata pe masura abilitatii cuiva de a darui. Ci este, mai curand vorba despre faptul ca eu inca nu am ecranul. Lumina actioneaza asupra mea din afara, si nu in masura in care eu o pot primi de dragul daruirii, in masura in care eu insumi ma pot vindeca prin acest ajutor.

Uneori o persoana vine la doctor, care ii spune: Ce pot face? Ai nevoie de un medicament puternic, dar corpul tau nu il poate suporta. Asta se intampla cu oamenii in varsta sau cu cei care sunt grav raniti. Leacul exista, dar corpul persoanei este prea slabit pentru a-l lua: nu il poate digera. Mai degraba ii poate face rau decat a ajuta.

Acelas lucru se intampla cu Lumina Inconjuratoare, care actioneaza asupra mea, doar in masura in care ma poate vindeca, adica in masura in care o pot suporta. Asta deoarece eu primesc Lumina, proprietatea de a darui, ca otrava, ca moarte a egoismului meu.

Din partea 2 Lectia zilnica de Kabbalah 02.06.10, Prefata la Comentariile Sulam (Scarii)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed