Masina timpului

Zohar, capitolul „BeShalach (Cand Faraon a trimis),” paragraful 297: Cand Templul a fost construit, Creatorul a fost incoronat cu coroana Sa si s-a asezat pe tronul Sau, Malchut. Si din momentul in care Templul a fost distrus, Creatorul nu mai incununa coroana Sa, si placerea , lumina din Bina, este ascunsa.

Nu exista timp in spiritualitate, ci este doar o chestiune de grade, acest lucru insemnand masura in care putem trece de la un grad la altul, trecand de-a lungul straturilor de spiritualitate. Prin urmare, viitorul, prezentul, sau trecutul, azi, maine, sau ieri, timpul de distrugere a Templului sau de alte momente, toate sunt doar o expresie a locului nostru pe aceeasi scara spirituala. Putem compara asta cu noi, vizionand un film si deplasandu-ne atentia noastra din trecut pana in prezent si la viitor.

Diferenta dintre toate aceste stadii este determinata de capacitatea noastra de a ne identifica cu reteaua de legatura dintre noi. Puterea legaturii noastre cu reteaua determina care este pozitia noastra pe scara, ce fel de conexiune   putem dezvalui.

Gradele de conexiuni din interiorul retelei comune sunt, in esenta, grade de revelatie a Lumii de Sus si a Creatorulului.

Din  a doua  parte a  Lectiei zilnice de Kabbalah  01/11/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: