Matematica avansata a Creatiei

Creatorul este constant, exista si este neschimbator. Insa creatura nu poate experimenta ceva ce nu se schimba. Noi nici nu recunoastem permanenta, deci nici atat sa o simtim.

Toate senzatiile noastre functioneaza prin masurarea contrastelor deoarece „totul este obtinut prin comparatie”. Noi recunoastem ceva numai daca se schimba sau se misca, daca exista diferente intre evenimente de timp, spatiu, putere si inca o mie de alte masuratori. Dar trebuie sa le avem intai!

De aceea, Creatorul ni se demonstreaza pe sine si ne da posibilitatea sa putem sa-L stim printr-o multitudine de modificari care nu exista nici in El, nici in dorinta de primire. Dar El trebuie sa aranjeze miliarde de schimbari in relationarea dintre El si dorinta de primire astfel incat, mai tarziu, sa-L poata cunoaste.

Dupa toate aceste schimbari obtinem multumire si implinire. Dar pentru a obtine asta si pentru a-L cunoaste pe Creator trebuie sa trecem prin ele. Toate aceste modificari sunt create artificial de Creator.

Dorinta de primire si dorinta de daruire, receptie si influenta, Klipa (coaja) si sfintenie, toate sunt create pentru un singur scop: sa ne dea pana la urma impresia Creatorului. Fara asta, noi nu vom fi capabili sa recunoastem nimic,ar fi pur si simplu Lumina alba. Nu vom sti nici macar ca este „alba”. Este imposibil sa treci la creatura de o perfectiune neclintita si permanenta fara sa parcurgi un numar infinit de schimbari.

La un anumit grad, acest lucru se poate vedea in electronica. Pentru a transmite un fenomen trebuie sa-l impartim, sa-l dividem intr-o multitudine de impulsuri sau date discontinui si sa le trecem intr-o frecventa inalta. Cu ajutorul unui astfel de separator care face transmisia unor modificari minuscule, receptarea lor si mai departe unificarea lor, noi putem transmite informatii prin liniile de comunicatie.

Un alt om poate fi de asemenea cunoscut numai prin numeroasele schimbari pe care le vezi in el, pe care le-ai intalnit la el sau ea, si in niciun altfel de mod. Dar, dupa ce ai strans toate impresiile poti spune ca da, acum cunosti acea persoana.

Partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala din 10/17/10. Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed