Matematica Spirituala

Intrebare: De ce sunt 12 triburi si doar 10 Sefirot?

Raspuns: Cateodata, cand ne referim la Sefirot ii calculam ca fiind zece si alta data, cand ne referim la faze ale expansiunii Luminii de Sus in jos, spunem ca sunt cinci, si cand vorbim de Zeir Anpin, numaram sase Sefirot. De fapt, sunt cinci faze.Daca adaugam altceva, este pentru ca dorim sa punem accent pe faptul ca in Zeir Anpin nu sunt mai mult de sase Sefirot si, in acest caz, in loc de cinci Sefirot general, numaram zece.

Cateodata dorim sa subliniem ca acesti 10 Sefirot sunt aliniati cu cele trei linii. In acest caz spunem ca fiecare proprietate, faza sau Sefira are relatia sa individuala cu alt Sefirot potrivit liniilor din stanga, dreapta si cea de mijloc. Apoi, in loc de 10 Sefirot, vorbim de 12. Numele din 4 litere al Creatorului HaVaYaH (Hochma, Bina, Zeir Anpin, si Malchut) este multiplicat de fiecare dintre cele trei linii din fiecare, totalizand 12. Aceasta este doar o metoda de a accentua caracteristica specifica.

Cateodata vorbim de 13, altadata de 7  (Zeir Anpin si Malchut), uneori de 8 Sefirot (Zeir Anpin cu  Malchut si un  Malchut separat) si asa mai departe. Nu trebuie sa ne gandim ca facand asa am putea taiem jos cativa Sefirot, cateva parti ale lui Partzuf. Facem diverse calcule doar ca sa exprimam starea curenta prin care trec sufletele noastre : linia din drepta, linia din stanga, cele trei linii, starea mica (Katnut) sau starea mare (Gadlut)

De exemplu, spunem ca in starea mica este numai Galgalta si Eynaim (GE) si nu AHP (Awzen, Hotem, Peh), dar pur si simplu nu a fost folosit pentru ca nu este nici o presiune de la ecran peste el. Toate titlurile sau numele ne indica doar forta prin care dorinta celor 10 Sefirot este angajata.
Din partea a 2a  Lectia zilnica de Cabala 10/4/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed