Mergand in cercuri inseamna sa mergi inainte

Zohar, Capitolul Tazria (Cand femeia se daruieste), Paragraful 158: Cand nefericirea intra in casa, spiritul impuritatii care era in casa apare si ele lupta una impotriva celeilalate.

Tot acest razboi se petrece in interiorul persoanei.

La inceput pare ca spiritul impuritatii care a fost acoperit reapare si nefericirea care a fost relevata este acoperita. Dupa aceea, pare ca nefericirea a fost relevata in casa si spiritul impuritatii a fost acoperit. Este scris despre asta, Trebuie sa vina si sa spuna preotului, pentru ca este un cuvant al intelepciunii.

In spiritualitate intotdeauna avansam catre o senzatie mai mare. Ceea ce ieri mi se parea bine, astazi pare ca este rau.  Asta nu inseamna ca am coborat. Mai degraba, mergand in acest fel, in cercuri avansez spre urmatorul meu stadiu.

Ieri am crezut ca am atins corectia. Totusi, dupa cateva minute urmatorul stadiu a aparut cu o noua Lumina stralucind (numita o noua zi). Aceasta m-a facut sa realizez ca vechiul meu stadiu nu era bun, ci rau. Nu mai simt ca era acel stadiu bun in care am fost inainte. In ochii mei s-a trasnformat intr-un stadiu rau, din momentul in care am inceput sa-l evaluez din punct de vedere al unei daruiri mai mari.

O persoana poate sa creada ca nu ajunge nicaieri, sau chiar ca merge inapoi, dar de fapt ea merge intodeauna inainte. Ieri a crezut ca a avansat, pe cand astazi crede ca este in coborare. In realitate nu coboara. Este in aceeasi avansare ca si ieri, totusi asa isi defineste starea sa de astazi si aceasta devine o trambulina pentru urmatoarea avansare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: