Mergi inainte, cere o Bicicleta!

Cind citeste Zoharul, fiecare persoana poate cere orice doreste. Cel mai important lucru este sa se obisnuiasca sa ceara. Chiar daca vreau o bicicleta, ca si un copil mic, pot cere asta in timp ce citesc Zoharul. Poate dorim sa revelam lumea spirituala, in acelasi mod!

Intrebare: Cum ar trebui sa folosim perioada de pregatire pentru Conventie , pentru a dori sa obtinem daruirea, la fel de mult precum un copil doreste o bicicleta?

Raspuns: Trebuie sa participati la pregatirea pentru Conventie, impreuna cu ceilalti. O persoana este un rezultat al influentei societatii. Spiritualitatea este ceva de nu dorim in mod natural, si daca vrem sa o obtinem, atunci modul de a extinde singura scinteie de spiritualitate pe care o avem, este prin intermediul stimulilor externi. Aceasta se datoreaza faptului ca sintem impresionati, de orice impresioneaza societatea.

Avem o scinteie de spiritualitate in interiorul nostru, si inafara avem societatea. Munca noastra si libertatea de alegere constau in abilitatea noastra de a uni propriile scintei, cu societatea. Aceasta se numeste aegerea mediului inconjurator.

Totul depinde de cit de mult doreste o persoana sa fie conectata cu mediul inconjurator. Deschide ea postul nostru TV, sau internetul, doreste ea sa fie impreuna cu noi in timp ce nu incearca sa critice, ci sa vada doar binele cu scopul de a fi impresionata pe cit de mult posibil? Viitorul persoanei depinde de asta, si facind aceste lucruri, se trezeste singura si devine mai senzitiva.

Evident ca unele lucruri o sa i se para stupide, dar trebuie sa inteleaga ca ele contin a foarte ciudata si speciala trezire, ce vine din calitatile spirituale ale daruirii. Cind o persoana discerne bine acest stadiu, ea intelege ca trebuie sa urce dincolo de cunoasterea sa si sa atinga opinia societatii. Ea trebuie sa se contopeasca cu acea opinie, cu importanta influentei si a Fortei Superioare, chiar daca i se pare ciudat, datorita opozitiei fata de calitatile noastre. Acesta este motivul pentru care exista ascundere. Cu scopul de a descoperi acea Forta, trebuie sa dobindim aceleasi calitati si modul in care putem face asta, este prin avansarea pas cu pas.

De aceea, singura libertate de alegere a cuiva, consta in alegerea mediului inconjurator. O persoana trebuie sa verifice singura din ce in ce mai mult, modul in care percepe societatea: de ce o percepe exact in modul in care o face si ce l-a facut sa aiba aceasta forma a perceptiei? In plus, ea trebuie sa multumeasca Creatorului pentru ca i-a dat aceasta abilitate de a critica si de a se vedea pe sine aparte, astfel incit sa poata spune ca s-a scufundat in critica.

Acesta este modul in care poate dobindi credinta dincolo de ratiune, adevarata perceptie, si realizarea faptului ca nu are nici o alegere, si care o face capabila sa fie de acord cu toate aceste „nonsensuri”. Persoana trebuie sa ia decizia prin credinta dincolo de ratiune, si totusi trebuie sa fie o decizie sonora si trebuie sa isi dea seama de ce  a luat-o. Trebuie sa fie sigura ca a luat totul in consideratie.

Credem ca credinta dincolo de cunoastere, nu implica cunoastere. De fapt, contine cunoastere si contemplare.

Din a 2-a parte a Lectiei Zilnice de Cabala 10/13/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: