Mesagerul loial al Creatorului

Zohar, Capitolul „BeShalech (Cand Faraonul a trimis), „ Paragraful 28-29: Faraonul s-a ridicat asupra tarii Egipt si a ucis si s-a razbunat pe toti conducatorii lui, ministrii, ofiteri si orice fel de capetenie…

Dupa aceea, el a trimis in toiul noptii dupa Moise si Aaron, „ Pentru ca totul a fost prin voi si binecuvantarea mea, de asemenea”, adica nu ma omorati. Dupa aceeea, el insusi i-a escortat  in afara tarii…

Noi nu intelegem cum aceasta forta oribila, meschina, numita Faraon este extrem de puternica si opusa Creatorului. Este intiparirea Creatorului si actioneaza ca si mesagerul Lui loial.  Caci Faraonul a devenit revelat tot mai mul , aceasta revelatie a raului impinge persoana sa iasa din egoismul sau.

Asta este ceea ce observam noi acum in lume. Pe de o parte, noi devenim din ce in ce mai egoisti, actionand doar de dragul propriului nostru beneficiu, fara a lua pe nimeni in considerare si, pe de alta parte, egoismul in crestere de dezvaluie faptul ca ca suntem obligati  sa ne despartim de el, ca aceasta forma de existenta este imposibila si ne apropiem de distrugerea universala.

Asta este intelesul frazei, „ Faraon a adus fii lui Israel mai aproape de Creator”. In acest mod, forta negativa isi continua functia pentru a ne impinge mai aproape de spiritualitate.
Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala  10/19/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: