Mii de Nume Pentru Iubire

Zohar, Capitolul „Pekudei (Expunere), Paragraful 525: Acestia sunt serafimii cu sase aripi, care il slavesc pe Stapanul lor de trei ori pe zi. Ei sunt meticulosi pana la fiul de par cu cei neprihaniti, si sunt gata sa pedepseasca- in lumea aceasta si in cea urmatoare- pe aceia care dispretuiesc omul de la care au invatat chiar si cel mai mic lucru din Tora si care nu ii acorda respect….

Atunci cand incepem sa urcam din aceasta lume pana la nivelul conexiunilor spirituale, relatiile noastre primesc aceste nume sfinte fie din partea binelui fie din cea a raului. Fie ca imi place sau nu, sunt mii de nume care provin din iubirea sau din ura mea: ingeri, serafimi, demoni si spirite, care vin din partea din stanga sau de dreapta, fie din ura fie din iubire, si din conexiunea dintre ele.

Tot in toate, aici se vorbeste despre doua forte. In fond, nu exista nimic in afara fortei primirii si daruirii. Doar ca in lumea noastra noi gasim cumva nume simple pentru ele, utilizand limbajul verbal. Insa in spiritualitate ele au nume precise, in functie de actiunile pe care le fac, fortele si asprimea (Aviut) dorintei, pe care o activeaza, si in functie de rezultatele pe care le aduc.

Insa, tot in tot, cele doua formeaza relatiile despre care vorbim aici: atractia si respingerea, conexiunea si separarea. Si intre ele se afla libera noastra alegere, straduinta si eforturle noastre in folosirea acestor doua forte pentru a continua sa ne intarim Kli-ul spiritual (vasul), pana cand toate fortele de spargere reveleaza conexiunea dintre noi, care este de 620 de ori mai mare decat a fost inainte de spargere.

Din partea 2 Lectia Zilnica de Cabala 11/1/2011, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: