Mintea nu poate Intelege Zohar-ul

Intrebare: Cateodata textul Zohar-ului este atat de clar incat pare ca mi se adreseaza si vorbeste despre mine in mod direct.

Raspuns: Trebuie sa fii istet si sa intelegi faptul ca desi o parte a textului pare foarte clar, tu nu intelegi mai mult decat din partea care ti se pare neclara. Intelegerea in acest moment nu conteaza. In starea actuala nu intelegi nimic.

Daca, din intamplare, ti se pare ca punand cuvintele la un loc le dai un anume inteles, problema este ca esti confuz. Nu are nimic de a face cu intentia autorilor Zohar-ului. Ei scriu despre anumite insusiri si actiuni cu care tu nu esti conectat inca. Niciun cuvant de acolo nu vorbeste despre o persoana din aceasta lume sau despre actiunile pe care le face aici.

Scapa de mintea ta cat mai curand si cat mai departe. Asta este singura favoare pe care ti-o poti face.

Intrebare(continuare): Cateodata Zohar-ul vobeste despre ceva de neinteles, si ma face sa ma concentrez mai usor pe intentie.

Raspuns: Faptul ca tu intri adanc in intentie nu depinde de faptul ca textul iti este sau nu clar. Nu are absolut nicio legatura cu cat de mult intelegi textul.

Presupun ca acum eu ascult doar textul, fara a sti ebraica sau fara traducere. Apoi ma gandesc doar la momentul cand acest medicament isi va face esfectul si ma va vindeca. Asta este tot. Este tot ce ai nevoie.

Sa spunem ca eu ma duc la doctor si el imi spune sa iau un anume medicament. El mentioneaza un nume lung in latina, care reprezinta compozitia chimica. Chiar trebuie sa stiu cum functioneaza acest medicament, care este compozitia, si ca are o anumita denumire? Chiar trebuie sa stiu aceste lucruri pentru a crede ca ma va ajuta si voi fi vindecat?

Eu trebuie doar sa inteleg cum anume, imi spune doctorul, sa iau medicamentul, nimic mai mult. Orice alta informatie imi face rau. As incepe sa ma gandesc ca sunt destept si o sa incep sa actionez ca si cum stiu despre aceste lucruri. Dar, el este doctor si nu tu; lui i s-a dat dreptul sa te trateze. Nu trebuie sa te tratezi singur. Instructiunea spune: Daca esti bolnav, mergi la doctor (Nitan La Rofe Lerapot).

Depinde intentia de cat de mult intelegi textul? Nu este niciun fel de legatura intre ele.

Din partea 1 Lectia zilnica de Kabbalah 31.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed