Miracolul „iesirii din Egipt”

Exodul din Egipt s-a intamplat ca un miracol pentru ca Lumina lui GAR de Hochma care vine de la Partzuf Atik lucreaza desupra naturii Celei de-a doua Restrictii. De aceea ne permite ca din starea de  „Egipt„ care este condusa de dorinta de a ne bucura, la starea in care putem decide pentru noi insine ca dorim sa fim sub conducerea lui Bina. Acesta este deja inceputul „Desertului Sinai„.

In principal, acesta este semnul pe care il avem la iesirea din Egipt. Pe cont propriu nu suntem in stare sa iesim de sub influenta egoului; doar aceasta enorma Lumina creaza trecatori pentru noi, ne ridica deasupra dorintei de a ne bucura. Ajuta o persoana sa se separe de anumite calitati ale dorintelor sale egoiste si, din acel moment, persoana fuge din „Egipt„, de la calitatile care il tin in interiorul dorintei „de dragul sau„, care il priveaza de oportunitatea de a atinge „de dragul de a darui„. Si asta este imposibil in Egipt.

Cand GAR de Hochma apare, functioneaza ca un proiector care lumineaza dorintele persoanei si astfel aceasta vede care care dintre ele sunt chiar atat de rele incat nu poate evita sa le atinga. Asta se numeste  “scapare”, persoana se ridica deasupra lor si este deja protejata de a le mai folosi.

Lumina lui GAR de Hochma despica aceste dorinte ca un cutit si nu mai revin in calea persoanei din moment ce sunt ingropate in ea. Desigur, mai tarziu, in timpul retrezirii pentru corectie, persoana va revela tot felul de probleme pana cand iese complet din „Egipt„.

Totusi, toate acestea se intampla datorita Luminii GAR de Hochma, care lumineaza si ne clarifica dorintele, permitandu-ne sa ne ridicam deasupra lor, sa le corectam sau sa le folosim partial.

Din partea a2-a a  Lectia zilnica de Cabala 10/27/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: