Misiunea Combat: vă agăţaţi şi nu-i mai daţi drumul

Întrebare: Textul din Cartea Zohar pe care-l citim în clasă, descrie numeroase stări. Cum le putem sorta?

Răspuns: Nu este nevoie să le sortaţi, nu este necesar să memoraţi nimic. Dacă în timpul lecturii, sunteţi un pic conectaţi, acordaţi pe frecvenţa corectă, este suficient. Gândiţi-vă numai la Lumina care Reformează care vine din centrul grupului, astfel încât să aduceţi plăcere Creatorului. Asta-i tot ceea ce trebuie să faceţi.

Întrebare: Totuşi, cum apar stările pe drum? Sunt generate de dorinţa mea, un vas?

Răspuns: Nu, eu nu fac nimic, văd că, în fiecare secundă, ca un invitat, am cea mai bună oportunitate de a mulţumi gazda. Aspir mereu la acest lucru, „păstrez nasul în vânt” şi caut această oportunitate. Cum pot pune în aplicare în intenţie, gând şi acţiune ?

În acest caz sunt doar şansele pe care le folosesc. Eu însumi nu înţeleg toate opţiunile, pentru că, de fiecare dată, văd o lume nouă în faţa mea, cu noi condiţii. Nimic nu se repetă şi nu ştim nimic în avans. Drumul nostru este plin de schimbări, de surprize în curs de desfăşurare. Cele zece Sefirot sunt aceleaşi dar, de fiecare dată, ele vin cu noi Reshimot.

Se pare că nu am ales nimic şi accept cu bucurie fiecare stare ca o oportunitate pentru a realiza dăruirea. Totul este util, urcări şi coborâri, linia dreaptă şi linia stângă, interacţiuni şi conexiuni pe acest drum deluros. Nu contează ce schimbări sunt pregătite pentru mine, este bine deoarece ele îmi permit să înţeleg dacă intenţiile mele sunt reale, dacă pot să menţin şi să consolidez ataşarea, pe orice vârf sau vale, în orice cotitură.

Munca mea este, de fapt, foarte simplă: să prind ca un „buldog” şi să nu dau drumul. Menţineţi intenţia de a fi „concentrat” pe gazdă, adaptând în permanenţă mediul vostru, stările voastre la asta. Şi, chiar dacă trăiesc suişuri şi coborâşuri, mă folosesc de aceste „umflături” pentru a mă agăţa şi mai puternic.

Din partea a doua a Cursului zilnic de Cabala, 17.09.2013, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed