Modul de a ajunge la castelul imparatului

Intrebare: De ce doar citim Zohar-ul, in loc sa parcurgem intelesul fiecarui cuvant?

Raspunsul meu: Daca explic intelesul fiecarui cuvant, cum ar fi “munti, noapte, intuneric si zi”, atunci vei crede ca ai aflat sensul lor si te vei relaxa. Vei crede ca ai citit si ai invatat un fragment, iar acum poti sa mergi acasa fericit. Insa nu asa ar trebui sa te simti cand pleci de la lectie.

Trebuie sa pleci de la lectia de Zohar simtindu-te ca si cum nu ai fi inteles nimic – niciun cuvant. Totul e incuiat si inchis; cartea vorbeste despre o lume pe care nu o simti si careia nu ii apartii. Ai incercat sa o simti, dar nu ai reusit si inca nu stii cum sa faci acest lucru.

Pana ce o persoana nu intra in Lumea Spirituala, nu poate sa inteleaga ca singurul lucru care e important e dorinta sa. Cat despre cunoastere, jocul cu cuvintele si memorarea teoriei – toate acestea nu fac decat sa construiasca un sistem artificial inauntrul tau, care te calmeaza si te indeparteaza de obiectiv.

Marele meu invatator, Rabash, avea capacitatea sa faca o persoana sa plece de la lectie simtindu-se chiar si mai golita decat atunci cand venise la lectie. Sarcina noastra este sa trezim in noi o asemenea dorinta, incat chiar si cele mai amortite locuri din noi sa simta ca dorinta e la nivelul sufletului, care nu isi simte starea. Sufletul nostru simte ca e in intuneric, pentru ca el primeste iluminarea de la starea urmatoare si nu se potriveste acelei stari.

Cand simt ca nu pot sa simt, asta inseamna ca am ajuns la realizarea ca sunt opus Nivelului Superior. E ca si cum as sta in fata unei persoane de care depind complet, dar aceasta ma ignora, ca si cum as fi un perete. Pot sa stau in cap si sa plang, dar ea ramane impenetrabila si nu reactioneaza la rugamintile mele.

In acel moment, trebuie sa imi adun toata taria si sa inteleg ca acesta este comportamentul Creatorului fata de mine si ca asa mi se arata El, pentru ca eu sa continui, orice s-ar intampla. Sta scris, „numai cei care sunt insistenti si au rabdare cu adevarat ating castelul Imparatului.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: