Modul In Care Percepem Lumea Este O Iluzie Optica

Modul in care percepem lumea si in care simtim viata se afla in interiorul dorintei noastre deoarece, cu adevarat, dorinta noastra este singurul lucru ce a fost creat. Astfel, traim si percepem totul in interiorul nostru. Totusi, exista doua imagini (sau formate) ale perceptiei noastre. Percepem o parte ca o imagine ce ne reprezinta pe “noi” si o alta parte ce reprezinta “lumea din jurul nostru”. Aceasta perceptie din interiorul dorintei noastre este impartita in doua – interna si externa, “noi” si “mediul nostru”.

La fel, imaginea noastra despre realitate se divide in cercuri care se extind din interior in afara. Aceste cercuri cuprind sufletul, trupul, mediile inconjuratoare apropiate si departate. In realitate, totusi, toata aceasta perceptie exista in interiorul nostru, in interiorul dorintei. Astfel, daca dorim sa schimbam lumea, trebuie sa ne schimbam dorinta proprie. Pentru ca perceptia noastra asupra lumii depinde de dorinta noastra, si mai mult, intreaga lume este perceputa in interiorul dorintei.

Perceperea lumii in afara noastra este o iluzie. Lumea exista in intregime in dorinta noastra, dar nu o putem simti deocamdata. Ne raportam la natura si la umanitate, care fac parte de fapt din noi insine, ca le ceva strain, si ca rezultat al acestei atitudini, suferim. Macar de-am realiza ca ne provocam singuri suferinta cu acest mod de a vedea ca lumea exista in afara noastra.

Este o greseala, o iluzie optica! Ni se pare ca exista oameni in jurul nostru pe care am putea sa nu-i luam in considerare. Pur si simplu nu intelegem ca procedand asa nu facem decat sa atragem asupra noastra mizerii si probleme. Intreaga noastra viata este plina de probleme si suferinte doar pentru ca avem aceasta perceptie eronata a realitatii.

Stiinta Kabbalah ne invata cum sa nu unim cu partile noastre deconectate. Singuri  nu suntem capabili sa facem asta, dar putem cere Luminii sa ne corecteze perceptia. Apoi vom vedea o singura realitate, o singura dorinta, si inauntrul ei – un singur suflet si o singura Lumina.

Inaintand spre acest tel, ar trebui sa incercam sa ne indreptam singuri spre unitate. Cand citim Cartea Zohar trebuie in permanenta sa ne intoarcem la senzatia “toata lumea se afla in interiorul meu”. Indiferent ce spune textul, tot ce scrie in carte descrie forte, calitati si dorinte ce se afla in interiorul nostru.

Toate Lumile Spirituale se afla in interior, in vreme ce in afara nu exista nimic. Lumea nu trebuie impartita in interna si externa, pentru ca exista un singur suflet comun.

Remintindu-ne asta atragem asupra noastra influenta Luminii care reuneste partile separate ale perceptiei noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed