Multumim Creatorului pentru nelinisti

Intrebare: In timpul partii Zohar, a lectiilor de dimineata, simt ca nu inteleg nimic dar, oricum, simt o aspiratie si o legatura cu materialul.

Pe de alta parte, in timpul lectiilor de seara nu stiu ce sa fac cu mine insumi. Ma simt complet detasat de material, coplesit de ganduri ale problemelor zilnice si incapabil sa ma concentrez la lectie. Ce pot face ca sa ma concentrez la material? Exista vreo actiune de moment, automata care poate fi facuta intr-o asemenea stare?

Raspunsul meu: Actiunea automata pentru ca sa lupti cu deconnectarile este sa multumesti Creatorului ca ti le-a trimis. De altfel, Nu exista altcineva in afara de El. El a creat aceste nelinisti pentru tine. El iti controleaza inima si mintea. Exista o motivatie, pentru ca El stie cel mai bine ce sa-ti trimita in fiecare moment pe care il ai. El iti trimite toate aceste lucruri, tocmai ca sa devii confuz, sa te faca sa te simti pierdut, incapabil sa te concentrezi, sa fii distras, gandindu-te la activitatile zilei, probleme si temeri.

De ce? Daca, in ceata tuturor acestor confuzii, nenumarate probleme si distrageri, tu esti in stare sa-ti aduni toata puterea ca sa scapi si sa te conectezi, chiar si la o mica fractiune de text, pentru doar cateva minute, in asta consta profitul tau. Pe de alta parte, daca stai la lectie cu o minte clara, simtind ca si cum, practic, plutesti in Lumile Spirituale, nu vei putea sa fii deloc in locul potrivit. Intr-adevar, efortul tau consta in incercarea de a te conecta la Lumea Spirituala, chiar si un pic, in ciuda tuturor serpisorilor tai (dorinte egoiste). Asta este exact ceea ce iti trebuie.

Mai tarziu, dintr-odata, marea revelatie va veni. Chiar din greutati si abateri sunt obtinute revelatiile.

Asa cum este scris – Tora va veni din Zion (Lumina indepartarii).

Astfel, daca mintea ta nu functioneaza sau esti intr-o stare proasta, nu te gandi ca nu are rost sa vii la lectie si sa asculti Zohar-ul. Acel calcul este complet gresit, claritatea mintii, sau starea emotionala nu au importanta. Daca,intr-adevar, te lupti cu sentimentul detasarii, epuizat si confuz dar continui sa incerci sa te conectezi, castigi mult mai mult decat in timpul starii de mare inspiratie. Asta pentru ca inspiratia este daruita de Sus si doar te umple ca un balon de aer. Oricum, adevaratul beneficiu este produs de munca grea si de efort, in ciuda distragerilor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed