Munca in clarificarea propriilor dorinte

Intrebare: Cum poate o persoana sa verifice cat de mult a avansat de la lectie la lectie?

Raspuns: Trebuie sa lucrez intens pentru a clarifica progresul meu, de fapt progresul depinde de aceste verificari interioare. Ce doresc? Este de dragul meu sau de dragul daruirii? Sunt conectat cu prietenii in aceasta? Am nevoie de ei sau nu? Lucrez dintr-o dorinta egoista sau din intentia de a darui, de partea Creatorului sau a creaturii, peste egoismul meu sau in el? Tot progresul este bazat pe o astfel de auto-analiza.

Este posibil, ca dupa o lectie buna, aceste clarificari sa imi reveleze starea mea proasta, dar ele vor fi mult mai precise, si inseamna ca progresez! Rezultatul fiecarei zile ar trebui sa fie unul simplu: Ar trebui sa vin la urmatoarea lectie cu o dorinta mult mai clara. Daca am sau nu, o dorinta este irelevant, pentru ca ea este data de Sus. Cu toate acestea, devine aceasta stare mai bine definita?

Posibil, aceasta analiza ma poate duce intr-o fundatura unde totul pare neclar si cetos. Dar si aceasta indica o mai mare claritate si clarificare. Lumina care vine la mine in timpul lectiei imi ofera definitii, care, daca sunt pozitive sau negative este irelevant. Aceste definitii imi permit sa fac o analiza mai rafinata si precisa pentru a-mi auto-evalua starea, referitor la Creator sau scop, in toate directiile.

In acest fel, Lumina afecteaza dorinta: Cand ilumineaza, vad mai multe in ea. Chiar daca opresc discernamanul a tot, si devin deodata complet confuz si incetosat, acestea doua inseamna a vedea mai mult. Aceste situatii imi ofera, de asemenea, grade de intelegere.

Din partea 1 Lectia zilnica de Kabbalah 02.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed