Nastere in Loc de Moarte

Zohar, Capitolul Haiei Sarah (Viata Sarei) Paragraful 172: Iar el a facut camilele sa ingenuncheze in afara orasului langa fantana cu apa. In afara orasului inseamna in cimitir. Langa fantana cu apa este ceea ce precede reinvierea mortilor in cimitir. Aceia sunt cei care au negociat in Tora, deoarece care e primul lucru care este intrebat omul cand intra in mormant? Daca si-a dedicat timpul studiului Torei; este scris: Si stabilitatea timpurilor tale. Este chiar mai mult decat asa, atunci cand el iese, nici nu se pune problema ca ei sa fie inviati primii.

Intrebare: Cum ajuta studiul Torei omul, in momentul in care intra in mormant?

Raspunsul meu: Omul studiaza Tora, iar din aceasta cauza el moare, fata de nivelul anterior si intra in mormant. Aceasta moarte este necesara inainte ca cineva sa se reinnoiasca si sa renasca la urmatorul nivel.

Dorinta pentru placere ramane sub forma unui fat (Ibur), pana cand se finalizeaza acest stadiu si trebuie sa se nasca. Starea anterioara se transforma intr-un mormant. Uterul mamei, care, odata a sustinut intreaga viata a fatului, si care a fost cunoscut in intregime de acesta deoarece a crescut in el, acum se transforma in mormant. Dorinta egoista pe care omul incepe sa o respinga si cu care nu mai poate lucra este fortata sa treaca intr-o noua stare.

De aceea omul este intrebat –Ti-ai dedicat timpul studiului Torei? Ti-ai dorit ca Lumina sa actioneze asupra ta? Acum o noua stare va fi dezvaluita. Ti-ai dedicat toate eforturile pentru cresterea spirituala, cat timp ai stai in uterul mamei tale. Acum, uterul se transforma in mormant, iar tu te nasti cu o noua dorinta.

Cum altfel am putea atinge un nou nivel? De ce nu putem sa sarim cateva niveluri? Deoarece trebuie sa acumulam toate dorintele asociate nivelului anterior. Trecand prin ele, noul nivel ne apare evident. Un nou nivel nu coboara pur si simplu de Sus. Avand dorintele precedente ale omului si lucrand la perfectionarea lor, ele se transforma intr-un nou nivel.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: