Niciodata Nu Este Prea Tarziu Sa Citim Zohar-ul

Intrebare: Este importanta ordinea atunci cand citim Cartea Zohar? Ce se intampla daca m-am alaturat recent studiului? Trebuia sa citesc tot ce s-a studiat pana acum?

Raspunsul meu: In primul rand, nu conteaza ce parte din Cartea Zohar citim. Este scris: “Nu exista  timp in Tora”. Deci, nu conteaza de unde se incepe lectura: de la mijloc, de la sfarsit, sau de la inceput.

De asemenea, nu conteaza nici cat de mult intelegeti sau nu intelegeti, sau daca v-ati alaturat studiului chiar acum si aceasta este prima voastra lectie, sau ca studiati de multa vreme. Puteti participa la studiu chiar de la inceput sau sa va alaturati la jumatatea lectiei atunci cand jumătate din material a fost deja parcurs.

Tot ceea ce studiem sunt procesele care au loc in Bina, Zeir Anpin, si Malchut (AHP), unde toate Fortele Superioare se afla mai sus de Bina. Adica, Bina este relatia Fortelor Superioare fata de noi; Zeir Anpin este un sistem care desfasoara fortele Bina in noi, de-a lungul celor trei linii, si Malchut primeste aceste trei linii. Noi ne conectam la Malchut straduindu-ne sa ne conectam la Zeir Anpin cu scopul de a ne conecta la Bina.

Imaginea ramane aceeasi in orice moment – Bina, Zeir Anpin si Malchut. Nu exista altceva. Prin urmare, indiferent ce texte cabalistice ati citit, fie ca este vorba de capitole ale Torei sau parti ale Cartii Zohar, textul vorbeste invariabil despre acelasi lucru – de corectarea sufletului in sistemul AHP, ZAT de Atzilut.

Acesta este motivul pentru care avem de-a face cu multe repetitii în Zohar, toate reprezentand descrieri diferite ale modului in care Lumina afecteaza sufletul. Nu stim de ce autorii Cartii Zohar au scris in acest mod si de ce au ales aceste cuvinte specifice si aceasta secventa de cuvinte. Dar au facut-o in mod natural; scrierile lor reflecta actiunile corecte ale Luminilor asupra dorintei, atunci cand sufletul se inalta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: