Nimic Nu Seamana Cu O Problema Corporala

Uneori, in timpul lectiei, o persoana este asaltata de ganduri despre diferite probleme “pamantesti”, care o fac sa para ca si cum ar vrea sa le rezolve chiar acolo si chiar atunci. “Pamantesc” in acest caz inseamna tot ce are legatura cu lumea noastra. Problemele pamantesti – inseamnand intreaga noastra lume – reprezinta conditia de la care trebuie sa urcam spre Lumea Spirituala. Daca nu ar fi aceste probleme si dificultati ce ni se prezinta in forma acestei lumi, nu am avea nimic de la care sa ne pornim inaltarea.

Problemele de la munca, de la banca,de la supermarket, de sanatate, cu copiii, cu sotia sau cu altcineva, nu sunt probleme artificiale ale acestei lumi ci nivele spirituale care coboara pana la acest nivel si ni se prezinta in forma lor opusa. Aceasta forma opusa apare doar ca o banca, un supermarket, sanatate, familie, munca, s.am.d; in realitate este Lumina Superioara ce creeaza conditii pentru noi pe care trebuie sa le folosim pentru a ne forta singuri spre lumea spirituala. Trebuie sa trecem prin probleme ca printr-o sita densa. Trebuie sa trecem prin acest filtru, pentru ca acesta munca va insemna efortul nostru.

Daca incercam totusi, vom vedea ca nu putem face nimic si ca avem nevoie de Lumina care Reformeaza. Toate aceste circumstante reprezinta conditiile create pentru noi de Nivelul Superior. Prin urmare, cand vom intelege ca traim vremeuri grele si ca suntem surzi si nu tanjim dupa spiritualitate, atunci va trebui sa deosebim starea noastra animata curenta (acesta lume) de punctul din inima, care este ascuns si legat de acesta lume. Trebuie sa fortam acel punct sa iasa dinauntrul acestor ganduri si probleme corporale si pamantesti (sau mai degraba, ceea ce pare ca sunt probleme pamantesti) si sa-l ridicam deasupra lor.

Daca o persoana se aduna si persista in citirea Cartii Zohar mereu si mereu, atunci aceasta confuzie, ceata si nesiguranta dispare pentru ca Lumina influenteaza persoana. “Tot ce nu face mintea, face timpul” si Zohar-ul este puternic in aceasta privinta. Trebuie doar sa-i acordam ocazia de a curge liber prin noi.

Odata ce citesc un paragraf din Cartea Zohar, nu vreau nici macar sa-mi amintesc ce mi s-a intamplat in trecut. Am trecut prin ce-am trecut si gata. Cand citesc Zohar-ul , vreau sa-l simt in intregime; vreau sa-l absorb in intregime asa incat sa-mi impregneze toate celulele. Acestea sunt asteptarile mele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed