Nisa pentru intentie

Poate parea ca este mult mai de dorit sa citim Zohar-ul in liniste, fara a depune vreun efort. Insa trebuie sa cerem o intentie pentru fiecare cuvant, si aceasta nu-i usor. Nu ar trebui sa acceptam simpla citire a Zohar-ului lasand cuvintele sa treaca dintr-o urece in alta. Mai degraba ar trebui ca fiecare cuvant sa reprezinte o oportunitate de a patrunde in inima textului, ca printr-o poarta.

Citind, fiecare cuvant imi serveste ca o nisa pe care sa o umplu cu intentie, unitate si conexiune. Realizez ca fiecare cuvant poate sa contribuie la acesta conexiune.

Aceasta este singura modalitate prin care ar trebui sa citim Zohar-ul. Astfel Lumina va veni si va uni cele doua proprietati opuse, Abraham si Isac – precum si tot ceea ce se gaseste intre ei – intr-o singura proprietate, a liniei din mijloc, numita Iacob sau Israel.

Proprietatea miraculoasa a Cartii Zohar sta cu certitudine in linia din mijloc care pune impreuna binele si raul. Si cu siguranta ca in conexiunea lor corecta se reveleaza Creatorul, sursa a tot.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: