Noi atingem firesc Lumea Spirituala, precum un bebelus descopera lumea

Intrebare: Cand citim Zohar-ul se presupune ca citim textul ca pe o calatorie interioara. Insa nu trebuie sa facem mereu eforturi pentru a cere corectarea noastra?

Raspunsul meu: Zohar-ul insusi te indruma spre corectare si spre gandurile de trebuinta. Iti va spune ce e bun si ce e rau in functie de starea ta specifica si ce anume trebuie sa clarifici la ea.

Cartea in sine iti va oferi abordarea. Noi trebuie doar sa putem adera la ea si cursul ei, sa “inotam” docili oriunde ne poarta. Ne lasam mintea si inima sa urmeze lin cursul ei.

Totul e pre-stabilit, inclusiv dorinta mea, Reshimot in ea, si Lumina care realizeaza aceste Reshimot. Oricum totul depinde de efortul meu si acceptul de a permite accesul Luminii la Reshimot.

Eu permit Luminii sa actioneze, dar dincolo de asta, totul se desfasoara fara stiinta mea. Sunt martor la tot ce se intampla in mine. Efortul meu se numeste Avodat HaShem-Munca in Numele Creatorului; sunt doar un complice la ea. Creatorul a spus lui Moise: “Sa mergem la Faraon. Voi face orice, iar tu vei privi cum ma port cu el.” Aceasta inseamna ca punctul meu din inima, primul Reshimo spiritual, m-a condus la intrarea intr-o noua lume, despre care nu stiu nimic. Si acum, prin acest punct din inima, aud explicatiile despre aceasta noua lume. In masura in care invat desprea ea si ma conectez la ea, voi putea trai in ea.

Baal HaSulam spune ca asa cum e imposibil corpurilor materiale sa traiasca in aceasta lume fara sa cunoasca legile, regulile, conditionarile ei, tot asa e imposibil sufletului sa traiasca in Lumea Spirituala fara sa primeasca stiinta necesara despre ea. Astfel, chiar acum, noi incercam sa primim informatiile necesare. Cand le primim, simtim ca existam deja in Lumea Spirituala, pentru ca in spiritualitate, cunoasterea si simtirea sunt acelasi lucru.

Chiar acum simt corpul meu insufletit – o realitate iluzorie; dar am in acelasi timp un punct in inima care poate simti Lumea Superioara. Acest punct pe care l-am primit e o sansa extraordinara; dar e singurul lucru pe care l-am primit. Restul trebuie sa le dezvolt singur, iar pentru asta mi s-a dat Zohar-ul, care imi ofera o explicatie.

Invat despre Lumea Superioara la fel cum un bebelus invata despre aceasta lume fara sa stie dinainte nimic despre ea. Un bebelus nu poate cunoaste lumea cu mintea sa prin analiza si sinteza. Eu sunt la fel cu privire la cunoasterea Lumii Spirituale. O descopar doar prin aderarea la carte si atragerea Luminii Inconjuratoare. Acest tip de studiu e cel mai firesc. Descoperim o lume noua in acelasi fel cum am descoperit lumea cand am fost bebelusi.

Nivelul Superior nu poate fi niciodata atins cu mintea, intrucat nu il pipaim, vedem sau intelegem. Dar trebuie sa incepem sa-l simtim.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: