Norocul: Eliberarea Luminii pentru noi picatura cu picatura

Zohar, Capitolul VaYigash (Si Iuda s-a apropiat), Paragraful 55: Primirea de catre om a Hranei de la  Creator este la fel de grea ca si despicarea Marii Rosii. Este asa pentru ca, hranirea lumii vine de sus, din ZA, din Masach de Hirik, in linia de mijloc. Este asa pentru ca fiii, viata, si hranirile nu depind de merit, ci de noroc. Si din acest motiv, hranirile omului inaintea Lui sunt grele, de vreme ce depind de norocul, din care vin fiii, viata si hranirea. De aceea hranirile lumii sunt grele inaintea Lui, pentru ca acestea nu sunt in posesia ei, inainte de a fi binecuvantata de noroc.

Norocul (Mazal) inseamna scurgere (Nozel- prelingere picatura cu picatura) si indica abundenta Superioara care vine picatura cu picatura. Ea nu se scurge (in jos) ca un curent continuu, datorita limitarii noastre, a incapacitatii de a primi mai mult. Cel Superior doreste sa ne dea toata Lumea Infinita, dar El este fortat sa elibereze pentru noi Lumina, picatura cu picatura, in masura in care suntem capabili sa o percepem.

De aceea este scris ca hranirile Omului inaintea Creatorului sunt la fel de greu de facut ca si despicarea Marii Rosii. In conformitate cu natura Lui, El este bun si face bine, este greu pentru El sa se retraga si sa nu ii mai dea omului, deodat, toata bunatatea. Pentru acest motiv, este dificil pentru Creator sa o dea picatura cu picatura.

Din Lectia Zohar, de Seara 07.06.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed