Nu cere moartea relelor

Intrebare: Cum pot ramane concentrat asupra scopului, daca am probleme fizice care imi solicita atentia in mod constant ?

Raspuns: Sunt situatii diferite. Fiecare persoana are cateodata probleme fizice sau emotionale, griji, temeri. Creatorul se adreseaza unei persoane si ii trimite  aceste probleme doar ca sa il trezeasca.

Nu conteaza situatia in care se afla o persoana. Ea primeste intreaga stare in totalitate de la Creator si ar trebui sa se refere la El din aceasta stare. Trebuie sa inteleaga ca daca are probleme de sanatate consulta un medic, daca are probleme financiare isi ia un job, samd.

Cu toate acestea, in ansamblu, daca problemele se rezolva, aceasta doar pentru ca are nevoie sa fie intr-o stare diferita pentru a avansa. Fiecare stare este starea corecta pentru avnsarea ulterioara. Totusi omul trebuie sa se raporteze la ea corectand-o, ca un intreg, in ambele nivele, corporal si spiritual.

Ne este interzis sa separam lumea in doua parti cum ar fi  „asta este pentru mine  si asta este pentru Creator”. Nu exista asa ceva: „Acum o sa lucrez la businessul  meu si ma ocup de afacerile mele. Dupa aceea o sa ma intorc inspre El, o sa fac o donatie si Doamne-ti multumesc, sunt curat acum.” Daca vorbim despre corectarea intentiilor, atunci nu exista nici un singur minut liber. Trebuie sa crestem chemarea catre Creator in toate starile si situatiile in care ne aflam, indiferent de problemele pe care le ridica.

Aceasta rugaminte nu ar trebui sa fi de natura fizica, familie sau orice alta problema. Ar trebui intotdeauna sa fie despre cel mai inalt scop, stiind fara indoiala ca aceasta presupune si implicarea celor mai joase nivele ale grijilor, temerilor, bolilor, nenorocirilor.

Impreuna, ca intreg, sunt numite suferinte si sunt menite sa deprinda persoana cu directia buna. Daca ar exista posibilitatea sa i se inlature ceva suferinte din cale (asa cum este frica, problemele financiare, sanatatea sau familia) s-ar abate de la cale. Nu ar urma calea pe care il indruma Creatorul.

De aceea ne este interzis sa ne implicam direct in proces. Trebuie sa ajutam persoana sa faca fata acestor probleme, dar el trebuie sa stie ca asa este calea. Totul este trimis de catre Creator care este „ bun si face bine” si „Nu exista nimeni in afara Lui”. Omul trebuie sa accepte toate starile si sa le depaseasca corect: prin toate mjloacele in nivelurile fizice si spirituale si  cu ajutorul grupului.

Deci, asa cum este scris, ne este interzis sa cerem moartea „relelor mele”. Ar trebui sa cerem doar ca ele sa se intoarca la Creator. Cu alte cuvinte trebuie sa corectam fiecare stare folosind evident obstacolele negative fiindca ele sunt cele mai utile in progresul nostru spiritual.

[22056]
Din partea a doua a Lectiei zilnce de Cabala 9/27/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed