Nu este nimic nou sub soare

Intrebare: Daca totul este pregatit din timp, atunci unde incepe participarea creaturii in acest proces? Se pare ca primim totul de Sus si ca totul este predeterminat…

Raspuns: Desigur! Daca ii dau fiului meu un Lego pentru a-l construi sau ii aduc mancare pentru copii, ambele create de fabrici si laboratoare, nu au fost pregatite din timp? Totul este pregatit din timp, dar, in acelasi timp, un copil creste si devine independent prin aceste mijloace care au fost deja pregatite. El incearca sa creasca si, din aceasta cauza se maturizeaza si isi dezvolta propria individualitate, pe baza a tot ceea ce i-a fost pregatit dinainte. Aceasta este calea prin care ne dezvoltam.

De aceea, nu putem facem nimic nou aici, asa cum este scris, Vom manca ceea ce a fost demult depozitat pentru noi. Totul se intampla conform Reshimot (gene spirituale) care sunt deja inoculate in noi. Totusi, atragem Lumina astfel  incat aceste Reshimot vor deveni relevate in noi. Atragem Lumina Inconjuratoare pentru a intelege ce trebuie sa facem si sa clarificam.

Participam ca parteneri in actiunile Creatorului. De aceea, munca noastra este numita munca Creatorului. Totusi, din aceasta munca invatam sa fim similari cu El si avansam din stadiul de conceptie la hranire si apoi la maturitate.

Si apoi, la stadiul de reintoarecere prin iubire, deja facem actiuni ca si Creatorul. Ce inseamna ca si Creatorul? Fortele sunt ale Lui si noi doar discernem ceea ce trebuie facut si cum. Cand atingem corectia completa (Gmar Tikun), inseamna ca am descoperit toate actiunile Creatorului de deasupra noastra, ca parteneri activi in aceste actiuni si ca dorim sa le executam. Asta este si nimic mi mult.

Si dupa sfarsitul corectiei, cand devin similar cu Creatorul in toate aspectele, este posibil ca acolo sa existe alta actiune, pe care o voi face intr-o mai mare masura, de unul singur, independent de Forta Superioara. Totusi, nu avem nicio intelegere a acesteia. Stiinta Cabala nu ne spune despre stadiile urmatoare.

De aceea, este scris ca ne corectam noi insine. Prin fiecare actiune pe care o fac, ma corectez, adica sunt de acord, imi doresc si ma atasez de aceeasi actiune cu toata inima mea. In acest mod dobandim corectia finala.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 15.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: