Nu Exista Pacate In Aceasta Lume

Zohar, Capitolul Va Yikra (Domnul a Chemat) Paragraf 108 : Prin urmare, deoarece pacatele celor de jos strica sus, ei ofera un sacrificiu. Aceasta ofranda este dupa cum este scris Si pentru nelegiuirile voastre a fost mama voastra data deoparte, unde pacatul cauzeaza separatie intre ZA si Malchut pentru defectul acestuia, de vreme ce Malchut a fost indepartata din cauza pacatului. Si ofranda pe care ei au sacrificat-o aduce lumea de sus, ZA, mai aproape de lumea de jos, Malchut, si totul devine unul.

Omul nu pacatuieste niciodata de buna voie. Daca el stie cu certitudine ca va pacatui el nu va putea sa faca asta. El pacatuieste numai daca nu stie, sau considera ca ceea ce face nu este pacat. Este imposibil sa pacatuiesti in fata Creatorului, dar poti face asta numai daca El iti este ascuns, iar asta deja nu mai este pacat.

Toate pacatele mentionate de stiinta Kabalei au avut loc de sus in jos de catre Forta Superioara. Cand se ridica de jos in sus niciodata noi nu pacatuim. Noua doar ni se dezvaluie pacatele care exista in noi, de la El, in primul rand.

Creatorul a creat inclinatia rea, niciun alt rau mai mare sau si mai rau nu ar fi putut fi facut. El s-a trecut pe El insusi in polul opus, punand aceasta opozitie intre noi si, aceasta opozitie, ni se dezvaluie treptat. Tot raul pe care il revelam in prezent in noi reprezinta cea mai mica parte a acestei opozitii fata de Creator care exista in noi.

Pe masura ce urcam pe scara spirituala catre Lumea Infinitului, vom continua sa descoperim raul interior in grade din ce in ce mai mari de opozitie fata de El, pana cand Creatorul devine dezvaluit in noi, la nivelul Infinit, ca un pol opus Lui Insusi. Raul din noi va fi infinit mai mare, dar, in acelasi timp, vom avea puterea sa ne opunem lui.

Din part. 1 Lectia zilnica de Kabbalah 20.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed