Nu exista trecut sau viitor in Torah

Nu exista evenimete in Torah care s-au intamplat sau care urmeaaza sa se intample. Ele doar ne sunt dezvaluite, in timp ce starile in sine exista fiecare in gradul sau spiritual.

Ne simtim bine cand dorim sa le dezvaluim, dar cand viata ne impinge, suferim. De aceea dorim sa dezvaluim aceste stari si atragem Lumina care le infatisaza.

Din acest motiv nu ar trebui sa ne pese cum descrie Zohar evenimentele, chiar daca foloseste terminologie Cabalista sau cuvinte normale ca sa ne spuna despre triburile Israel si calatorii. Ar trebui intotdeauna sa deosebesc un singur aspect in poveste: conectarea dintre suflete nu corpuri, conectarea dintre prieteni, insemnand intre scanteile spirituale, dorinta noastra de a ne uni.

Toate celelalte dorinte “cad”; devin irelevante avandu-ne asigurata garantia reciprovca, si nu ne impiedica unitatea. Ne unim deasupra dorintelor corporale si dezvaluim ceea ce este scris in Zohar in conectarea noastra.

Asa cum se spune in Zohar, conectarea dintre noi va fi revelata in masura atingerii graduale a garantiei reciproce. Aceasta conectare se va manifesta pas cu pas prin imaginile descrise in Zohar.Cartea vorbeste despre o realitate existenta in noi. Noi doar trebuie sa o dezvaluim, ca si cum deschidem incet o fereastra.

Din partea a2a  Lectia zilnica de Cabala 10/11/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: