Nu intelegi Zohar-ul. Punct.

Atunci cand citim Zohar-ul, trebuie sa intelegem doua lucruri:

1) Ca nu intelegem nimic! Acesta este rezultatul faptului ca suntem opusi acestei Carti. Zohar-ul ne arata ca natura noastra este opusa naturii kabalistilor care au scris aceasta Carte.

2) Ca trebuie sa ne raportam la aceasta Carte ca fiind un ”instrument miraculos”, sursa corectarii noastre, iar corectarea e singurul lucru pe care ar trebui sa o cerem de la ea.

Nu trebuie sa ceri intelegere. Chiar daca se pare ca inteleg ceea ce e descris in Carte – de exemplu, ca atunci cand vorbeste despre Partzufim si Sfirot, sau despre Moise, Abraham si Egipt, fie ca acele cuvinte imi sunt cunoscute sau nu, ideea e ca nu inteleg. Cuvintele Zohar-ului nu inseamna ceea ce cred eu ca inseamna ele.

Exista doua forme ale naturii: primirea si daruirea – si ambele sunt descrise folosind aceleasi cuvinte, simboluri si litere. Dar e o diferenta imensa intre ceea ce se afla efectiv in spatele ambelor lumi – lumea primirii si lumea daruirii. Ele nu au nimic in comun.

Astfel, e inutil sa incercam sa intelegem si sa interpretam textul Zohar-ului. Dorind sa il “intelegem”, n-ar trebui sa aspiram la o intelegere directa (lucru care este imposibil), ci la a dobandi o a doua natura. Atunci, vom primi Lumina care Reformeaza, care ne va influenta si ne va schimba natura. Apoi, in masura in care natura noastra se schimba, vom intelege despre ce vorbeste Zohar-ul. Dintr-odata, ne va fi clar, iar Cartea ni se va revela.

Ca urmare, trebuie sa ne raportam la lectura ca la un instrument miraculos si sa intelegem ca lipsa noastra de intelegere este corecta – asa trebuie sa fie. Trebuie sa ne bazam pe puterea ascunsa in aceasta Carte, care influenteaza cititorul.

Cu cat doresc mai mult sa o inteleg printr-o schimbare a naturii mele, cu atat ma va afecta aceasta Carte. Pentru a intelege despre ce vorbeste sfanta Carte Zohar, trebuie sa dobandim mai intai aceeasi natura ca si kabalistii care au scris Zohar-ul. Trebuie sa obtinem aceeasi forma in care acestia si-au exprimat gandurile.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: