Nu iti alegi medicamentul dupa gustul lui

Intrebare: De ce, dupa ce citesc Cartea Zohar simt confuzie si povara?

Raspunsul meu: Confuzia si povara nu sunt nici bune nici rele. Trebuie sa acceptam orice stare ca un rezultat astepat. In definitiv, Zohar-ul este medicamentul.

Exista anumite medicamente care sunt daunatoare pentru organism, deoarece produc reactii neplacute si efecte secundare. Dar totusi le luam pentru ca nu avem incotro. La nevoie recurgem si la tratamente extreme, ca radiatii sau chimioterapie, care au importante efecte secundare.

De fapt, toate medicamentele sunt otravitoare si nu este nicio coincidenta faptul ca simbolul medicinei este o cupa cu un sarpe. Unul afecteaza pe celalalt in concordanta cu legea echivalentei de forma. Asa cum raul care se manifesta din otrava dorintelor noastre egoiste poate fi neutralizat si corectat cu ajutorul unei alte otrave, asa si dorinta de a primi pentru sine poate fi corectata.

De aceeea, nu este important, ca in anumite perioade suntem ridicati dupa ce studiem Zohar-ul, iar in alte perioade suntem confuzi. Trebuie sa acceptam toate acele stari, ca medicamente. Daca facem tot ce putem, nu ar trebui sa ne intereseze absolut deloc rezultatul. Indiferent daca suntem in cadere, confuzi si incapabili sa simtim ceva, sau in starea opusa, de incantare extrema, nimic din acestea nu conteaza.

Stim ca trebuie sa induram toate aceste lucruri pentru ca au efect in tratament. Vom creste folosindu-le si nu le vom mai acorda atentie. Lucrul important este de a trece repede intr-o noua stare – acesta este semnul progresului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed