Nu Judecati Ceea Ce Se Coace Inca

Baal HaSulam, Introducere la Cartea Zohar, Paragraful 4: Pentru a intelege aceste probleme si intrebari, singura modalitatea este de a examina procesului actiunii, adica, scopul Creatiei. Pentru ca nimic nu poate fi inteles in mijlocul procesului, ci doar prin finalul sau.

Pana acum, intrebarile noastre au ramas intrebari. La inceputul muncii nu intelegem si nu stim de unde vine. Persoana trebuie mai intai sa inteleaga in totalitate creatia, si cel mai important sa vada finalul. Doar atunci putem intelege inceputul.

Noi intr-adevar nu determinam munca; ci mai degraba o actualizam si suntem consecintele sale. Prin urmare vom cunoaste inceputul doar prin sfarsit.

In comparatie cu noi, Creatorul nu are nevoie de un proces care sa aiba inceput si sfarsit. Penru El, inceputul caii, calea in sine, si sfarsitul sau cuprind o realitate indivizibila. In timp ce noi trebuie sa parcurgem toate stadiile dezvoltarii, si doar dupa ce am completat munca intelegem calea pe care am strabatut-o si scopul din spatele ei.

De aceea Baal HaSulam a scris ca noi trebuie sa studiem intregul proces pana la final. In timp ce pe calea fructului dorit totul pare corupt, necopt, alterat, la fel ca oricare alt lucru care nu a ajuns la starea sa finala.

Noi nu primi adevaratele raspusuri la intrebari pana cand nu atingem scopul, sfarsitul corectiei. Fiecare intrebare pe care o avem est un vid, un vas, in care trebuie sa primim implinire, care este cu adevarat raspunsul. Prin urmare, intrebarile referitoare la sensul si scopul existentei noastre se umplu cu raspunsuri doar dupa ce am ajuns la scopul final.

Din partea a 2 a Lectiei Zilnice de Cabala 14/06/2012, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: