Nu pierdeţi conexiunea cu viaţa

Când citim Zohar-ul, trebuie în primul rând să ne gândim la intenţie, ca în cazul în care îmi planific o călătorie și cel mai important lucru este pentru mine de a ajunge la destinația corectă.

Dar, în același timp, trebuie să fac multe lucruri de-a lungul acestui drum. De exemplu, dacă trebuie să merg în alt oras, mă urc în mașină, încui ușile, pornesc contactul, pun centura și conduc de-a lungul mai multor strazi, uneori chiar în direcția greșită, până când voi ajunge la drumul principal. De ce nu pot doar merge direct?

De fapt, eu sunt format din mai multe sisteme, diferite  dorințe și trebuie să fiu conectat cu mai multe condiții, părți ale sistemului comun al lui Adam (om), care funcționează în două direcții: recepție și dăruire. Diferitele combinații de primire și de dăruire sunt atât de complexe și complicate, încât, uneori este  imposibil de înțeles cum un anumit eveniment sau condiție se poate referi la obiectiv; de exemplu, evenimente oribile, cum ar fi al doilea război mondial și  alte catastrofe, care nu pote fi justificate. Dar fiecare acțiune ne aduce mai aproape; noi pur și simplu nu vedem cum ne aduce mai aproape. Din acest motiv, intențiile, acțiunile, gândurile și dorințele pot deveni opusul lor absolut, schimbându-se la 180 de grade. Dar, în același timp, trebuie să ne păstrăm obiectivul.

Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă ați uitat unde mergeţi în mijlocul călătoriei! Astfel de boli apar la bătrânețe. Aceasta nu este doar o memorie slabă, când te urci în mașină și nu-ţi aminteşti unde mergi; este o detașare de realitate, care apare tot timpul. O astfel de persoană nu mai poate avea grijă de ea; are nevoie sa fie îngrijită, întocmai ca un copil.

Avem aceeași boală cu privire la spiritualitate, deoarece ne pierdem intenția! În fiecare moment pierdem legătura cu viața și uităm: de ce trăim, ceea ce am făcut și continuăm să facem și în ce scop. Aceasta este o boală reală și trebuie să luptăm în orice mod posibil, altfel nu suntem în viață! Când pierd intenția, eu nu trăiesc o viață spirituală! Eu trăiesc ca un animal în loc de un om!

Acum spune-mi, cât de multe momente din viata ta le-ai trăit ca un om? Cât de mult efort ai pus în a fi om? Cel puțin ai încercat să atingi acest scop, de a fi om? Numărul  acestor momente este egal cu numărul momentelor în care ai lăsat Lumina Superioară să te influenţeze. Și totuși, doreşti să atingi un oarecare rezultat în acest fel? Nici măcar nu i-ai dat Luminii o şansă de a lucra pe tine, poate doar zece minute în zece ani!

Și acum  numeri timp după calendarul și te plângi că au trecut zece ani, cât mai trebuie? La urma urmei, este scris că asta durează între trei și cinci ani! Dar ce-ai făcut în tot acest timp?

Numeri timpul în funcție de cum se învârte ceasul, dar l-ai învârtit cu o intenție? N-ai făcut asta? Atunci, ce ceri?

Cu alte cuvinte, noi toți avem Alzheimer, o pierdere absolută de memorie, iar noi nici măcar nu suspectăm asta. Și cum putem păstra o intenție pură în acest fel? Acesta este motivul pentru care există garanție reciprocă! Alte persoane vin la cei care și-au pierdut memoria lor și îi ajută! Nu există nici o altă soluție. Așa că, haideți să ne punem de acord pentru a menține intenția.

Din lecţia Zohar 11/25/2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: