Nu vreau să fiu o furnică

Intrebare: Viitorul nostru este să devenim un “musuroi de furnici”, sa trecem de la individualism la grup?

Raspuns: Un “musuroi de furnici” constient este inteligenta colectiva, sentimentul colectiv care ne ridica la urmatorul nivel.

Persoana nu devine inconstienta si nu inceteaza sa se perceapa si se inteleaga pe sine. Nu îsi pierde individualitatea precum pasarile si pestii care se misca in carduri sau bancuri.

Ramanem independenti, deoarece fiecare dintre noi este o parte a naturii. Persoana poate da umanitatii ceva ce nimeni alticineva nu o poate face catre sistemul general, catre corpul nostru comun.

Asadar, prin includerea noasta in conexiunea speciala integrala dintre noi, la nivelul de Adam (Om), ne ridicam la urmatorul nivel al unitatii. Incepem sa simtim partile ascunse ale naturii: constientizarea nivelului urmator apare în noi acolo unde simtim fortele care controleaza intreaga lume.

Acest nivel urmator nu are are nicio legatura cu lumea noastra. Trebuie sa ne ridicam deasupra ei.

Cand ne ridicam la acest nivel urmator, cu noua noastra inteligenta colectiva, cu o dorinta colectiva, iesim din timp, spatiu si schimbarea locatiei fizice. Intram in starea lumii infinite, eterne si perfecte.

Asta  nu inseamna ca devenim simple furnici.

Individualitatea nu este anulata ci, mai degraba, absoarbe intreaga umanitate, precum un fragment din intreg, persoana trebuie sa duca totul in ea.

Despre asta se vorbeste in intelepciunea Cabalei: despre descoperirea maximului si individualismul absolut din fiecare, cand o persoana este echivalenta tutoror la un loc.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10.07.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: