Numai Lumina furnizeaza toate raspunsurile

Intrebare: La ce ar trebui sa ne gandim, in timp ce citim Cartea Zohar, pentru a fi mai sensibili la ea?

Raspunsul meu: De fapt, eu nu am raspunsurile la nicio intrebare pe care o pui, pentru ca toate raspunsurile sunt date de Lumina care Reformeaza. Treaba mea e doar sa incerc sa te indrept catre aceasta Lumina.

Unii oameni ma intreaba despre senzatie si se gandesc: “De unde pot sa iau mai multe?”. Altii ma intreaba despre minte, “Cand ar trebui sa o folosesc sau sa nu o folosesc?”. Altii imi pun intrebari de genul, “Cand o sa incep sa vad si sa simt tot ce studiem? De ce ma simt intr-un fel acum, iar mai tarziu ma simt altfel?”. Raspunsul e ca eu nu am raspunsuri la aceste intrebari – si nici nu ar trebui sa le am. Un raspuns este o manifestare a Luminii in interiorul unei persoane; este starea corectata a persoanei, care se afla in partea opusa intrebarii – care e starea anterioara, necorectata a persoanei.

Persoana trebuie sa aiba o singura preocupare: “Sunt indreptat catre raza de Lumina care se numeste Lumina care Reformeaza, astfel incat aceasta sa straluceasca peste mine?”. Nu trebuie sa ne gandim la a ne umple senzatia si mintea cu raspunsuri la orice alte intrebari, decat unica intrebare despre Lumina care Reformeaza. In paranteza fie spus, de aceea radea Baal HaSulam de “kabalistii din Ierusalim” care stiau Cartea Zohar pe de rost, dar ii respingeau esenta interioara.

Singurul lucru pe care ar trebui sa-l stocam in memorie sunt conceptele de baza ale stiintei Kabbalah, pentru ca ele indreapta o persoana catre daruire, dandu-i interpretarea corecta, spirituala a cuvintelor. Ele elucideaza obiectivul si indreapta persoana catre acesta. Daca persoana studiaza corect, atunci va primi raspunsuri la toate intrebarile sale, atat in senzatie, cat si in minte. Va inainta si va intelege ce se intampla, iar in cele din urma va fi multumit de asta. Va vedea cum inainteaza in fiecare zi.

Acum studiem intensiv Cartea Zohar. Daca persoana incearca sa se pregateasca pentru lectie si sa participe serios la ea, atunci, intr-un timp foarte scurt, ea va trebui sa simta cum se intampla in interiorul sau schimbari calitative. Va deveni mai sensibila la conexiunea sa cu altii si va simti o schimbare in atitudinea sa fata de mediu, de studii, de calitatea daruirii si de Creator. Dar trebuie sa devina mai sensibila, pentru a discerne ce e util si ce nu e.

Toate astea au loc ca rezultat al studiului. Pe langa asta, nu e nimic la care sa lucram. De aceea, vorbesc intotdeauna despre intentie – ce anume vrem de la studiu si ce ar trebui sa ne dea studiul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed