Numai sa fii gata pentru Unitate!

Nu are importanta de unde incepem sa citim Zohar-ul, ce capitol sau ce parte din el. Chiar daca un om asculta lectia pentru prima data, este complet neimportant. „Nu exista timp in spiritualitate”, Tora vorbeste despre starile spirituale, stari care se petrec toate in interiorul nostru si pe care noi nu le intelegem inca.

Totusi, este complet irelevant. Noi trebuie sa trezim Lumina din interiorul Cartii Zohar, cea mai intensa, adevarata si puternica sursa. Nicio carte nu se apropie macar de influenta asupra sufletelor pe care o are Cartea Zohar.

Singurul mod de a atrage Lumina si de a avea efect asupra noastra, este obtinerea calitatilor asemnatoare Ei. De aceea citim Cartea Zohar impreuna. Cu alte cuvinte, fiecare din noi trebuie sa se prepare pe el insusi pentru a fi in legatura cu ceilalti chiar de la inceput, inca inainte de deschiderea Cartii Zohar.

Asta este ceea ce spun eu despre daruirea Torei. Daca acceptati (bineinteles ca noi nu o putem face, dar cu toate acestea putem accepta) sa deveniti „ca un om intr-o singura inima”, sa obtineti iubirea frateasca (in viitor), atunci veti primi Tora, adica metoda corectiei pe calea Luminii care Reformeaza. Atunci Lumina va va intoarce la Sursa, la bine, la echivalenta cu Creatorul.

De aceea, cand citim Zohar-ul trebuie ca sa ne straduim intotdeauna sa intrunim aceste conditii. Sa fim gata sa ne unim, astfel ca Lumina sa ne influenteze, sa ne uneasca, iar noi il vom dezvalui pe Creator in unitatea noastra ca intr-un suflet comun. Un suflet individual, la urma urmei, poate simti numai realitatea noastra prezenta, cea pe care o percepem in mod curent.

Din partea a doua a Daily Kabbalah Lesson 10/15/10, , Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: