O carte care deschide ochii nostri

Stiinta Kabbalah ne dezvaluie o lume enorma si noua, Lumea Spirituala, care include intreaga noastra lume de azi ca un minuscul fir de nisip in intregul univers. Dar cum putem ajunge la senzatia lumii spirituale? Suntem ca in situatia unui copil care nu are cunostinte sau senzatii prin care sa poata sa se refere la lumea din jurul lui. Dar, treptat, el acumuleaza impresii din aceasta lume, aude si recunoaste sunete, vede imaginile, discerne culori, si simte diferenta intre rece si cald. El trebuie sa invete toate astea, din impresiile pe care le primeste.

La inceput, de exemplu, el pur si simplu isi dezvolta simturile si invata sa discearna prezenta sau absenta  sunetului. Mai tarziu, el incepe sa discearna senzatii diferite in fiecare simtire. Ce face ca o persoana sa se dezvolte diferit fata de ceilalti este faptul ca simturile sale sunt in masura sa perceapa lucrurile mai fin. Pentru un muzician, sunetele trezesc o lume intreaga de senzaţii. Un pictor traiestein lumea culorilor. Un scriitor simte umbra fiecarui cuvant.

Dar toate acestea vin catre o persoana, treptat. Noi existam intr-un fel de realitate, care ni se releva gradat. Aceasta ne influenţeaza sa facem progrese si formeaza in noi capacitatea de a o percepe. Acesta este modul in care realitatea materiala, aceasta lume, este constituita, si ne dezvolta si ne dezvaluie lumea spirituala de-a lungul a exact acelorasi etape si prin aceleasi legi.

Zohar este o carte speciala care ne dezvolta in mod constant senzatia lumii spirituale, in plus fata de aceasta lume. In esenta, traim intr-o lume comuna, dar relativ la noi, ea se imparte intr-o parte pe care o putem percepe si o parte care ne este ascunsa. In scopul de a descoperi partea ascunsa a lumii, noi trebuie sa incepem sa simtim intr-o maniera directa, ca un copil. Aceasta este ceea ce aceasta carte unica, Zohar-ul, ne ofera.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: