O Carte de aventuri

Un om care aspira cu adevarat la spiritualitate nu se va linisti cu o realizare micuta. El va simti intotdeauna ca nu intelege sau nu stie nimic, pentru ca nu simte spiritualitatea. Punctul din inima e exprimat tocmai prin aceasta nevoie de a simti Lumea Superioara.

Trebuie sa simti aceasta imagine spirituala in tine. Zohar-ul e o Carte de aventuri. Dar nu e o Carte pe care doar o citesti, sau un film pe care il privesti pe un ecran. Trebuie sa patrunzi inauntrul Zohar-ului. Si nu e ca patrunderea in lumea ta iluzorie – asta se poate face numai atunci cand ai scapat de toate iluziile si fanteziile tale. Nu ai nevoie de ochelari 3D speciali ca sa simti ca esti in acest film (ca atunci cand te uiti la un film cum ar fi Avatar).

Aceasta cerinta vine din punctul din inima si poate fi intensificata numai cu ajutorul grupului. Numai grupul poate sa-i dea unui om taria necesara pentru a atinge obiectivul, pe langa punctul sau din inima. Daca el nu se anuleaza pe sine inaintea grupului, pentru a primi de la el aceasta forta, atunci n-o sa realizeze nimic. Asta constituie garantia noastra reciproca, fara de care niciunul dintre noi nu ar avea un vas spiritual (Kli).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: