O imagine construita din nisip

Din articolele lui Rabash: Calauzirea lui Malchut este numita Hukat (corpus juris/cod de legi). Dar este numai legea Torei, nu Tora insasi. Ceea ce inseamna ca pentru a ajunge la Tora, trebuie sa acceptam legile daruite noua . Altfel, este imposibil sa primim Tora. Cand individul accepta guvernarea Malchut asupra sa, el este numit Israel.

Noi toti suntem dorinta de a primi placere. Aceasta placere este similara cu un munte, deal, sau o gramada de nisip care nu are nicio forma. Din acest nisip, cu ajutorul apei (Hasadim), trebuie sa construim o forma asemanatoare Creatorului, in acelasi fel in care putem da forma nisipului pe plaja.

Aceasta este munca noastra, procesul prin care noi dam o forma corecta nisipului fara forma, pe masura ce studiem calitatile Creatorului, le copiem, si ne formam prin ele ceea ce este numit hukat(cod de legi). Formele pe care le dobandim noi insine sunt numite hukat.

In final, cauza, efectul, si formele de daruire pe care le zidim-una cate una pe fundatia dorintei de a primi – se vor uni. Nimic nu dispare in spiritualitate, fundatia ramane, si in final aceasta constructie se va transforma in imaginea Creatorului, creata prin noi insine.

Rezulta: creaturile creaza Creatorul. Astfel este scris in Zohar. Prin urmare, toate marile legi pe care le primim de la Lumina, impreuna cu revelarea Creatorului, exista pentru noi pentru a realiza aceste legi pe cont propriu.

Din Lectia de seara Zohar, 14.06.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: