O invitaţie la o reuniune

Cele 22 de litere ale alfabetului ebraic reflecta atributele celor 22 Sefirot spirituale prin forma lor, modul în care sunt elaborate şi semnele lor: nouă în Bina, nouă în Zeir Anpin şi patru în Malchut. Fiecare literă reprezintă o anumită Sefira şi reflectă modul în care ele diferă de alte litere, astfel că, în timp ce citim Zohar, putem fi impresionaţi de text ca şi cum am fi în aceste Sefirot spirituale.

Astfel ar trebui să fie înclinaţia noastră în timpul lecturii, deoarece literele sunt precum notele muzicale pentru corzile noastre interioare, pentru atributele Creatorului care intră în dorinţa creaturii pentru a primi şi convoca în ea sentimente şi impresii. Dorinţa începe a se calibra şi a se regla ea însăşi, precum un vas muzical în conformitate cu spiritul Zohar şi acest spirit atinge corzile sufletului vostru şi cântă cu ele precum cu vioara regelui David.

Astfel dorim să simţim cartea Zohar, astfel încât lumina care vine de la ea ajunge la noi, ne umple şi face să vibreze dorinţele noastre. Aceste litere sunt o invitaţie la o reuniune, la o impresie mutuală cu Creatorul. Deci, să încercăm!

 

A doua parte a Cursului zilnic de Cabala, 27.05.2013, Zohar

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed