O lume a dorintelor

Zohar-ul ne povesteste despre lumea urmatoare si despre lumea aceasta, dar sa nu va ganditi ca vorbeste despre lumea noastra materiala. Zohar-ul nu spune niciun cuvant despre corpurile fizice si ce simtim in aceasta lume. Tot ceea ce ni se intampla noua, nu este luat in calcul deloc, in spiritualitate.

Tot ceea ce se intampla in dorinta de primire de dragul propriu, la nivelul mineral, vegetal si animal al naturii, nu este descris de Cabala pentru ca nu este subiectul corectiei. Numai relatiile dintre oameni trebuie corectate, pentru unificarea intre ei si cu Creatorul. Cand Zohar-ul se refera la aceasta lume, sau la actiuni si oameni care par corporale, se refera de fapt, la diferite tipuri de dorinte ale unei persoane.

Cabala se ocupa numai de corectarea dorintelor. Creatorul a creat o dorinta si El doreste sa o aduca la echivalenta cu El. Intre timp, corpul nostru fizic este doar o perceptie a existentei acestei dorinte.

Toata natura  minerala, vegetala si animala a acestei lumi este forma cea mai externa a aceleiasi dorinte, care nu este subiectul corectiei. In lumea noastra nu este nimic de corectat! Cei mai mari Cabalisti, si cel mai comun cetatean, sunt facuti din aceeasi carne. Putem face transplant de organe de la unul la celalalt. Nu este nimic sacru sau gresit in aceste corpuri; ambele vor muri.

Totul incepe de la dorinta spirituala, unde este o impuritate, o intentie de dragul propriu impotriva Creatorului si sanctitatea, o dorinta de daruire de dragul Creatoruluil. Totusi, noi vorbim numai de dorinte, nu de corpul material.

Este ca plasarea in fata mea a unui filtru special, care retine materia din aceasta lume si lasa sa treaca numai materia spirituala, dorinta de daruire. Studiem stiinta Cabala, adica studiul despre aceste dorinte care trebuie aduse la echivalenta cu Creatorul si celelalte dorinte vor disparea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: