O minunata infuzie

Cand citim Cartea Zohar, trebuie sa asteptam salvarea. Baal HaSulam scrie in Introducere la Studiul Celor Zece Sfirot , Paragraful 155: Intr-adevar, exista o mare si minunata calitate ascunsa in cartile de Kabbalah, care merita sa fie publicata. In alte cuvinte, studiind Zohar-ul ne putem uni cu Sursa, Creatorul, care exista in alta dimensiune.

Noi existam in dimensiunea noastra, separati de El, in timp ce Zohar-ul creeaza o conexiune intre noi si El, dimensiunea inalta. De acolo, in masura aspiratiilor noastre, primim Lumina, remediul care curge in noi picatura cu picatura, ca o infuzie.

Tora nu cere nimic nerealist. De fapt, Cel Superior ne cunoaste mai bine decat ne cunoastem noi si ceea ce este astepat de la noi este masurat conform modului in care am fost creati. I se spune cuiva: Stai jos cu o carte. Trebuie sa te conectezi cu mediul inconjurator pentru ca asta este forma ta spirituala.

In mod obisnuit, o persoana este la nivelul ei propriu. Este egoista si nu-i pasa de nimeni, nedorind decat placeri egoiste. Nu stie nici macar exact ceea ce vrea, dar Cel Superior stie foarte bine. El este cel ce a creat aceste dorinte, chiar si cele mai dezgustatoare calitati din noi. Si numai ocazional, noi simtim ce doreste El.

Creand toate acestea in noi, Creatorul asteapta doar un singur lucru: Incearca sa te unesti cu Mine, doar un pic, pe baza tuturor lucrurilor date tie de Sus. O persoana trebuie sa-si releveze starea prezenta si doar sa-si doreasca sa devina ca Cel Superior.

Totusi, pentru a deveni ca Cel Supeior, cineva trebuie sa-si imagineze starea in care el si grupul sunt impreuna in daruire mutuala, garantie reciproca. Imaginandu-ma pe mine si pe ei ca pe un intreg, inseamna ca ne dorim sa simtim deja, aceasta stare a Luminii, ca opereaza intre noi intr-un singur intreg. Dorim sa simtim ca suntem impreuna si ca Lumina ne umple pentru ca devenim ca si Lumina, in masura unitatii noastre. Aceasta este starea pe care trebuie sa ne-o imaginam.

Este clar ca nu suntem impreuna sau conectati unul cu celalalt, dar ca incercam sa ne conectam, ceea ce inseamna ca dorim sa crestem spiritual si sa devenim ca si gradul Superior. Astfel, in masura aspiratiei fiecaruia, Zohar-ul creeaza conexiune intre acea persoana si gradul Superior, injectand aceasta infuzie, care sunt picaturi de Lumina, numite picaturi de noroc (Mazalot) care curg catre el.

Nu exista nicio alta diferenta intre o persoana si gradul Superior, in afara de faptul ca cineva este mai bine conectat cu ceilalti in gradul Superior. Incearca sa-ti imaginezi aceasta stare superioara, conexiunea interioara a daruirii reciproce cu toata lumea, care se numeste Lumina Superioara. Aceasta forta, Lumina Inconjuratoare, care ridica o persoana ca pe un copil, influenteaza din aceeasi stare pe care aceasta si-o imagineaza, la care viseaza si aspira.

Din Lectia Zohar de seara 13.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed