O privire asupra ta, de Sus

Stiinta obisnuita se apropie deja, in viziunea globala, de o inrudire cu spiritualitatea. Totul in stiinta se unifica si sterge toate granitele, generand fenomene ca fizica chimica si chimia fizica. Oamenii de stiinta continua sa descopere forte noi, adancindu-se mai mult in imaginea lumii cu un microscop si relevand noi elemente in ea. De fapt, toate aceste elemente provin dintr-o sursa comuna.

In esenta, fiecare si toate formele materiei – particulele pozitive, negative si neutre – descriu forme diferite ale aceleiasi idei sau forte. Totusi, de la un timp suntem incapabili sa vedem natura, linia de mijloc si percepem constant, in dreapta sau in stanga. Ni se pare ca nu exista nimic in mijloc, ca fiind zero, cand de fapt nici nu poate fi zero. Prin urmare, stiinta va ajunge la concluzia ca materia trebuie examinata mai degraba, de jos in sus, decat de sus in jos, asta este, din materia insasi.

Asta se intampla cu studiile Kabbalah. O persoana lucreaza examinandu-si materialul, care este dorinta de a primi placere. Incearca sa-l umple cumva, dar ca rezultat ajuge la o spargere completa si descopera ca este imposibil sa faca ceva de una singura. Atunci se indreapta catre gradul Superior si il roaga sa i se releveze, dorind sa primeasca aceeasi forma ca cel Superior, pentru a releva gradul sau inferior.

Stiinta moderna se apropie mai mult de relevarea faptului ca daca noi, observatorii, nu ne ridicam noi insine la un nivel mai inalt, nu vom intelege gradul nostru din prezent. Stiinta Kabbalah prezinta aceasta problema, de la inceput. Kabbalah explica faptul ca, daca o persoana ramane la acealasi nivel, nu va fi in stare sa descopere nimic. Ea il invata: Ridica-te mai sus si acolo vei dobandi forta care te controleaza; este aceeasi forta care te-a construit si care acum te conduce prin toate starile pe care le experimentezi.

Deci, cu toate ca stiinta nu a ajuns inca la stadiul sau final de dezvoltare (se apropie numai, de acesta), va revela in cele din urma, faptul ca trebuie sa ne ridicam la un nivel mai inalt pentru a intelege ceva despre noi. Toata realitatea este continuta in dorinta noastra, deci vom beneficia cu adevarat de miile de descoperiri ale fenomenelor aditionale din ea, sau de descoperirile a mai multor particule elementare in fizica cuantica? Este imposibil sa unim toate aceste parti impreuna, fara sa intelegem Forta care controleaza totul. Aceasta este intreaga problema in revelarea gradelor mai inalte, care misca intreaga noastra realitate.

Kabbalah, pe de alta parte, plaseaza scopul atingerii Creatorului, gradului Superior, imediat, al unei persoane. In plus, este o abordare complet stiintifica, pentru ca ramanand scufundati in materialitatea nostru nu putem descoperi acest material, trebuie sa ne ridicam la nivelul fortelor.

Din Lectia Zohar de seara 13.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed