O punte minunata spre Zohar

Noi avem o problema in perceperea Cartii Zohar, pentru ca, desi Rashbi a scris-o pentru timpurile noastre, el a facut asta de la inaltimea sufletului sau si a folosit un stil  vechi de acum 2000 de ani. Evident, aceasta carte nu ni se potriveste in aceasta forma, deoarece noi suntem la sfarsitul exilului nostru, absolut detasati de lumea spirituala. Prin urmare, nu stim cum sa deschidem aceasta carte si cum sa o folosim pentru a lucra pe noi insine.

De aceea Baal HaSulam a creat o Scara (Sulam) pentru noi, astfel incat noi sa ne putem urca pana la inaltimea Cartii Zohar. Si nu conteaza cat de mult putem intelege din aceasta carte! Adevarul este ca noi nu intelegem comentariul sau cartea insasi. Cu toate acestea, comentariul creeaza o legatura intre mine si textul original al Zohar-ului.

Acelasi lucru se intampla la fiecare grad. Pe masura ce urcam gradele, intram in Cartea Zohar, prin Comentariul Sulam. Fara acest comentariu ne este imposibil sa ne conectam la Cartea Zohar.

Sulam nu este necesar pentru a intelege, ci pentru ca noi sa atingem unitatea interioara. Chiar daca nu inteleg Comentariul Sulam sau Cartea Zohar, eu trebuie sa le folosesc pentru a ma conecta la sursa – Zohar-ul incepe sa ma influenteze.

La inceput, Sulam este necesar pentru a ma conecta la Lumina care Corecteaza. Fara asta nu am avea posibilitatea de a folosi aceste minunate cai.

Pe masura ce citesc, sunt influentat de Lumina, prin studiu si grup, si Lumina trezeste in mine, noi proprietati. Aceste noi proprietati imi permit sa stabilesc un contact real cu Cartea Zohar si sa incep sa simt ce se intampla acolo, ce este scris acolo. Doar atunci vom putea vorbi despre intelegerea Zohar-ului.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala, 16.09.10, Comemorarea lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: